Ja taas on menty keksaisemaan robotteja vanhuksille. Niillehän riittää mikä vain ajankulu, kunhan sen ei tarvitse olla ihminen. Ettei irvokkaampaa ja vielä viihdytyksen nimissä!

Kas kun ei päiväkoteihin kehitetä robotteja lapsia hoitamaan? Lelukaupoista jo löytyy eläimiä ja nukkeja, jotka ääntelee ja liikkuu, autoja ja vaikka mitä ihme härveleitä, jotka kulkee pattereilla ja kauko-ohjattuna ja valoja vilkutellen. Viihdy, viihdy!

Pissismummon tosivanhuus on lähempänä kuin keksijäpellejen. Tuokaapas robotti Mummoa viihdyttämään, niin saatte nähdä mitä seuraa, kun tämä kimpaantuu oikein kybällä.

Onneksi vanhuudessa on vielä inhimillistäkin elämää: omaisia, jotka pitävät yhteyttä  vanhuksiinsa, vapaaehtoisia ystäviä, jotka antavat aikaansa yksinäistyville ja eri alojen taiteilijoita, jotka käyvät laitosvanhuutta elävien arkea ja juhlaa virkistämässä.

  • Kimmastumiseen on totisesti syytä.

    Kommentin jätti Ansku · tiistaina 22. marraskuuta @ 20:20

  • Voi kauhistus, sanon minä. Robotti leikkaa, robotti viihdyttää, robotti ruokkii, vieläköhän se antaa pilleritkin ja peittelee nukkumaan.

    Minä ottaisin mieluummin vaikka semmoisen ihmisen, joita on ulkomailla kadulla maalattuina ja seisovat kuin patsaat, kun tiputtaa kolikon kuppiin, ilmeilevät ja liikkuvat jonkin aikaa.

    Kommentin jätti Tuula-mummo vaan · keskiviikkona 23. marraskuuta @ 20:56

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.