Pimpom. Mummeli istuu isänpäivän aamuna koneella kirjoittamassa aamuteen jälkeen, yöpaidassa ja aamunutussa, tukka sikin sokin ja vuode laittamatta. Pimpom, pimpom! Voi kamala, ovikello soi! Vilahdus Esikoisesta riittää, ovelle vain! Ja sieltähän tupsahtaa Pikkuritari suoraan Mummelin syliin, ensin tietysti Vaarille valitut kukat ojennettuaan. Oi miten kova ikävä onkaan ollut ja miten Pikkuritarin halaus sitä lääkitsee! Hän on oppinut oikeasti halaamaan tällä välin! Ja mitä muuta hän onkaan oppinut: hän on tajunnut, että Vaari on isin isä ja toinen vaari äidin. Hän on oivaltanut, että Mummeli on isin äiti ja Mummo toisaalla äidin.  Mummeli testaa vielä: kuka sun isä on? – ISI! – Entäs äiti? – Pikkuritari rutistaa äitiään ja sanoo nimeltä. Vielä Mummeli kysyy, kukas on pikkusisko. Sekin tiedetään. Kyllä on kolmivuotiaan maailmassa suhteet kohdallaan.

  • Meistä jää ajatteleva ja tunteva jälki lähdettyämme. Tämä tieto lämmittää.

    Kommentin jätti erakko · maanantaina 14. marraskuuta @ 21:28

  • Kolmivuotiaana asiat selvitetään! 🙂

    Kommentin jätti Ansku · tiistaina 15. marraskuuta @ 11:19

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.