Allergiavaroitus: teksti saattaa sisältää poliittisia ainejäämiä

– Mitenkähän kauan keskitien porukka jaksaa katsella Marina Kireäniemen turhautunutta mökötystä, tuumi Pissismummon Poikakaveri eräänä elokuun aamuna lehdenlukutiiman jälkeen. Tappioksi kääntyneiden vaalien jälkeen opposition muta-ammeeseen mulahtaneen puolueen taannoinen kokovartalopääministeri kun ei näytä millään pääsevän uimasilleen, vaan pärskii tyytymättömyyttään jokaiselle, joka kysyä keksii.

– Äläs muuta virka! Ja mitä ne tuumii keisariehdokkaaksi julistautuneesta Pave Muinosestaan, joka kroolaa pää pystyssä allasta päästä päähän ikiomalla köysiradallaan. Pohjoisen Poika toimii ja touhuaa eikä pidä vakkaansa kynttilän peittona. Jopa vanhan rakkausliiton hiillokset on puhallettu uuteen lieskaan ja esitelty  valtakunnan akkainlehdistölle. Siinä mielessä tietenkin, että eikös vain rouvakin kelpaisi keisarinnaksi.

– No eipä ole hätää valtakunnan kakkospuolueellakaan, kun kilpa-altaaseen molskahtaa yllättäen komealla kierteellä itse ylähyllylle ylennetty Paavi Lupponen, joka saakin aikaan semmoisen loiskahduksen, että altaan kunkkuna simmaileva Sale Niistämö saa tujauksen vettä nenäänsä ja pyyhkii roiskeita otsakurtuiltaan ja harmaantuvilta kiharoiltaan. Hetken näyttää pahasti siltä, ettei altaaseen Paavin jälkeen muita mahdukaan.

– Juuei, vaan näkyy altaan reunoilla norkoilevan vielä toiveikasta väkeä, joista joku jo kokeilee varpaallaan veden lämpötilaa. Saunan lauteiltakin kuuluu vihtojen ja vastojen läiske, kun jotakuta siellä kilpaan suosiolliseksi pehmitellään. Aina löytyy uhrautujia, jotka tietävät lähtevänsä turhaan taistoon, mutta lähtevät kuitenkin inisemään aatteensa puolesta. Jos vaikka.

– Politiikka se on yhtä pyrkyä, törkyä, töminää ja hyminää, tuumii Pissismummo. Mitäpäs ei ihminen tekisi tarjolla olevan vallan ja kunnian tähden. Ne menestyvät, joilla on substanssia ja toleranssia.

  • Tekee mieli tiedustella, kuinka Pissismummo hoitaisi maan asiat, jos nykyinen edustuksellinen demokratia ei kelpaa. Minua huolestuttaa enemmän se, kuinka saadaan hyviä ihmisiä hoitamaan asioitamme, kun poliitikon pitää nyt olla todella kovapintainen jaksaakseen toimia kaikenlaisen loanheiton keskellä. Hienoa on, että kirkossa rukoillaan esivallan puolesta,

    Kommentin jätti annikki · keskiviikkona 24. elokuuta @ 10:14

  • Miten niin ei kelpaa! 🙂 Jo vain se käy demokratiasta tämä härdelli, meni syteen taikka saveen. Ja useimmiten meneekin, hihii, tuumii P.Mummo.

    Kommentin jätti Ellinoora · keskiviikkona 24. elokuuta @ 19:56

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.