Pikkuritarin virpomiset varmaan tekivät Mummelin niin tuoreeks ja terveeks, että arjen tultua tarttui hän lehtiharavaan ja raps-raps-rapsutteli pihansa talon edestä ja takaa ja kadun puoleisesta päädystäkin, missä alas leikatut ruusupensaat odottavat uutta kesää.

Haravoitujen lehtien alta paljastui sinivuokon nuppuja. Kuivuneet perennapensaiden oksatkin tuli rapsittua saman tien. Tuuli pyörteili ja yritti pöllyttää kasaan kaavittuja lehtiä takaisin levälleen, mutta siistimmäksi piha kumminkin jäi kuin se, mistä puuha alkoi.

Pyöräilykausikin on alkanut, on niin mukava viilettää puhdistettuja raitteja kaupungin keskustaan. Eilen kuulin kevään ensimmäisen peipposen laulun kirjastomatkalla. Tänään nostelin talvivaatteita narulle tuulettumaan. Viimeiset varjolumet hupenevat silmissä.

Ikkunoilla kukkivat pikku narsissit, pihassa krookukset, ikonipöydällä virpomavitsat. On valmista juhlaan.

 • Siinä tuli minunkin ajatuksiani! Täällä virvotaan vasta tulevana lankalauantaina. (aika jännää, että näin pienessä maassa on erilaisia käytäntöjä virpomisen(kin) suhteen)

  Otin kanssa pyörän esille ja viilletän sillä töihin ja odotan aikaa, jolloin alkaa luonnossa tuoksua alkukesä monine tuoksuineen!

  Kommentin jätti vilukissi · keskiviikkona 20. huhtikuuta @ 06:56

 • Totta, eteläkarjalaisessa perinteessä (lapsuudessani) virpomassa käytiin palmusunnuntaina ja ’palkka’ haettiin erikseen pääsiäisenä. Lapset virpoivat, mutta vain tutuimmat lähinaapurit tai sukulaiset. Eikä siellä pukeuduttu mitenkään erityisesti.
  Täällä pääkaupunkiseudulla nykyään noidiksi pukeutuneet lapset kiertelevät ovelta ovelle sekä palmusunnuntaina että pääsiäisenä.
  Pikkuritari tuli ihan itsenään vanhempineen ja oli se sen verran jännittävää kaksivuotiaalle Vaarilassakin se virpominen, että virpomalorun alku unohtui, vaikka oli sen kotona osannut.

  Kommentin jätti Ellinoora · keskiviikkona 20. huhtikuuta @ 19:54

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.