Vettä sataa ja lumet sulaa. Räystäskourujen syöksytorvet laulavat alakuloisia. Orava loikkii turkki märkänä pihan poikki. Se käyttää aitaa kiitoratanaan, viilettää vauhdikkaasti katelautaa pitkin, ponnistaa siitä vaahteran oksalle, käy tarkkailemassa näkymiä yläviistosta.

Maisema on surkea näky. Lumipenkkojen uumenista paljastuu soraa ja likaa. Naapurin orapihlaja-aita muistuttaa risukasaa kinoksesta kuoriutuessaan. Paljaissa piikkioksissa roikkuu murheellisten pisaroiden rivi. Linnut eivät sateella lentele eivätkä laulele. Jos aurinko loisi edes tuokioksi valoisan silmäyksen tänne päin, maisema valpastuisi.

Apeissaan ollaan. Yhä vain yskä rouhii meitä. Talvi on ollut ihanakin – mutta koville ottaa ennen kuin otteensa luovuttaa.

  • Voi, voi, auttaisiko B-vitamiini aamulla yksi tabletti tai Mivitotal plus. Tämä ei ole kaunista kevättä vielä, mutta odotas pari viikkoa, sitten on, kun taloyhtiön pihalla liehuu ensimmäiset pyykit tuulessa kuivumassa ja ruoho vihertää. Kohta ne krookuksetkin uskaltavat esiin. Ja leskenlehdet. Oravanpojat ne touhuavat kesät ja talvet, satoi tai paistoi.

    Kommentin jätti Tuula-mummo vaan · perjantaina 8. huhtikuuta @ 23:36

  • Tuula-mummo, tulin hyvälle tuulelle viestistäsi, kiitos! Tänään jo paistaa aurinko ulkonakin. Kävin eilen apteekista litkua nimeltä Bisolvon Strong. Se tuntuukin auttavan yskään. On niin väsyttävää ollut, vaikka koko talven olemme syöneet monivitamiiniakin, ei se ole entiseen tapaan ehkäissyt flunssaakaan ja nyt ovat tulleet pitkittyvät yskät jatkoksi.

    Kommentin jätti Ellinoora · lauantaina 9. huhtikuuta @ 12:50

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.