Nostalgiaryhmämme kävi tutustumassa Keravan Taidemuseon hulppeaan Puumorsian ja metsän häät -näyttelyyn. Sitä värien, muotojen, luovan hulluuden runsautta on vaikea kuvailla! Katsoja aivan hengästyy, vaikuttuu, ihastuu. Tämä on nähtävä!


Yksi ryhmästämme on myös osallistunut ITE-taiteen tekemiseen ja kertoili työnsä taustoja. Monesti on koettu sama ilo ja energisoituminen taiteen äärellä. On tietysti taidetta ja taidetta, pääkaupungin galleriat tarjoilevat sofistikoidumpaa, Ateneum ja Kiasma perinteistä ja modernia arvotaidetta. Tällaisen luovuusräjähdyksen kokeminen on ihan oma juttunsa.

*
Autolla tulijalle on hyvät opasteet joka suunnalta, K-junalla pääsee etelästä päin Savion asemalle ja siitä pieni kävelymatka Klondyken taakse ylämäkeen. Pohjoisesta päin junalla tulija joutuu vaihtamaan Keravalla K-junaan. – Keskiviikkoisin museoon on vapaa pääsy!

  • …ja onneksi Kolmanteen huoneeseen on vapaa pääsy:)

    On aina mukava klikata ovi ja ikkuna auki ja katsoa kauttasi entistä kotikaupunkia ja sen sanallisia ja kuvallisia ’puutarhoja’. Elämä lyhyt, taide pitkä.

    Kommentin jätti Lastu · torstaina 10. helmikuuta @ 10:42

  • Tämänkeväinen näyttely on todellinen runsaudensarvi, kolmessa kerroksessa valtava neliömäärä ITE tehtyjä veistoksia, maalauksia ja installaatioita. Entisen Nokian Kumitehtaan tehdastilat ovat muutoinkin jännittävä kombinaatio isompia ja pienempiä ’nyrkkipajoja’, koulutustiloja sekä kaikkea mahdollista. Taidemuseon perustaminen osaksi sitä oli loistava ratkaisu aikanaan. Vieressä on myös Hesarissa esitelty ns. Tehtaanmäen alue, jonka idyllinen puutaloyhteisö tulee häviämään lähitulevaisuudessa: huonokuntoiset talot puretaan ja mitä lie tuleekaan tilalle.

    Kommentin jätti Ellinoora · torstaina 10. helmikuuta @ 17:11

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.