Pissismummolassa on väliin semmoisia aikoja, jolloin Mummon suunnalta kuuluu tuhahtelua ja mutinaa. Jos kovasti korpeaa, myös yltyvää rätinää. Ajat tuppaavat toistumaan epäsäännöllisesti, mutta silti. Jos Mummolla on rätinäpäivä, Poikakaveri on uljaasti ja hyväntahtoisesti vaiti. Joskus se kysyy kulmakarvat koholla: mikä on? Totuuden nimessä siltä myös joskus palaa reilusti käämit. Siinä pisteessä alkaa MykkäKoulu. Siihenpä loppuu rätinäkin.

Ai mitäkö aikoja? Ette sitte jo arvaa? Juuei, ei ole Mummolla mikreeniä eikä vaihtolämpöviikkoja ehei,  semmoiset on historiaa. Eipä ole kyse kotitöiden välttelystäkään, täällähän työnjako toimii tasa-arvoisesti niin, että Mummo parahtaa keittiössä: nyt riitti mulle tää kokkaaminen!  Tai yskähtää kolmannen huoneen suunnalta: jokos on iltateen aika? Poikakaveri ymmärtää yskän ja keskeyttää Toimensa.

Toimensa? No, PK:n ajoittaisena päätoimena on seurata eurosportin kanavalta kaikkea urheilua, jota maa päällään kantaa. Ja sehän kantaa. Voi hyväset hykkyrät. Mieti telkkarista valuvaa urheiluselostajien unettavaa liturgiaa kotisi vaimeana taustamusiikkina. Kuvittele, miten ruudulla pompotellaan palloa idioottimaisesti edestakaisin tuntikaudet tai tökitään kepillä, että saatais pussiin joku toinen ja kun saadaan, nostetaan se saman tien takaisin tökittäväksi. Tai lauma kypäräkalloisia polkee ylös ja alas mäkiä kuin herhiläisten takaa-ajama sonnilauma. Tai palloparka saa kyytiä milloin verkon yli mäiskien, milloin nurmikkoa eestaas juosten tai pohjattomaan pussiin heitellen. Ajoittain ruudussa juostaan niin kovaa kuin kintuista lähtee, viskotaan keihäitä ja rautapalloja, hypitään aitojen ja rimojen yli seipään kanssa tai ilman ja loikitaan hiekkakasaan, jota joka välissä haravoidaan.  Talvisaikaan miestä näkyy lentävän hyppyrin tornista alas sukset siipinä jalassa tai hiihtämässä tiukoissa trikoissa haarien metsiä ja mäkiä. Eikä tässä kaikkikaan.

Pissismummokin ymmärtää paria urheilulajia. Sitä, jonka nimi on taitoluistelu ja jota näytetään ensin oikealla vauhdilla ja vähän ajan päästä hidastettuna. Jos ne näyttäisivät saman nopeutettuna, sekin puuha näyttäisi epäilemättä idioottimaiselta säntäilyltä luistimet jalassa käsiä räpistellen.  Niin, ja sitä, missä leijonajoukkue mätkii mailalla kiekkoa. Joskus kiekko livahtaa vahingossa maaliin, mutta enimmäkseen ei.  Jos leijonat pääsevät MM-loppupeleihin, ilmaantuu Mummokin kotikatsomoon jännäämään.
Erityisen mukava on katsoa suurta vääryyttä kärsiviä, kiukkuisia jäähypenkkiläisiä, jotka ikinä ole mitään tehneet omasta mielestään.

Oijoi, ihan meinasi unohtua Peetu Piiroinen, joka  huitelee laudalla lumista rinnettä ja tekee huimia kuperkeikkoja, mutta putoaa aina jaloilleen – se vasta ihan mutinoitta ja rätinöittä Urheilua on!

 • Meillä ei ole ollut televisiota moneen vuoteen. Jännä muistella miten hassuja näytöksiä sieltä tulee. Yhäkö ne sitä samaa palloa jahtaavat kuin taannoin? Voi hyvänen aika. Olen minä nyt ihan pyörällä päästäni.

  Kommentin jätti Lastu · perjantaina 4. helmikuuta @ 19:47

 • Älä muuta sano, Lastu-kuoma. Pissismummo rupesi Peetu-faniksi ihan piruuttaan kaiken sen pallomeinigin vastapainoksi. Onko se jotenkin jäänyt niille päälle, pojille meinaan, eivät penskana saaneet pallon kanssa pelaamisesta kyllikseen? Nih, että tytöillekki. Ehkä se on hyvä, että jollakin konstilla saa hikeentyä, jos ei sauna siihen riitä.

  Kommentin jätti Ellinoora · perjantaina 4. helmikuuta @ 22:12

 • Hyvin kirjoitettu. Ei mitään lisättävää eikä pois otettavaa. Bravo!

  Kommentin jätti Simpukka · perjantaina 4. helmikuuta @ 22:55

 • Tiedän tasan kaksi naisihmistä, jotka harrastavat nojatuoliurheilua laajemmassa mitassa kuin satunnaisesti. En väitä etteikö ole enemmän. Mutta lukuisia miehiä kyseinen urheilulaji tuntuu innostavan määrättömästi. Hohhoijakkaa, sanoo Pissismummo, ehkä minä olen vain pallorajoitteinen yksilö. Kiitos myötätunnosta!

  Kommentin jätti Ellinoora · lauantaina 5. helmikuuta @ 12:46

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.