Tänään olen istunut eteisessä ihailemassa aikaansaannostani. Oi, sellaiset ovat niin harvassa, että kun jotain valmistuu, kannattaa oikein istahtaa tuokioksi olemaan tyytyväinen. Kysymys oli kestomurheesta, nimeltä siivouskomero. Vuosikymmenen ja kaksi olen yrittänyt pesemällä pitää seinien perusvalkeaa näkyvissä huonolla menestyksellä. Pinttymät ovat pitäneet.

Eräänä helteisen päivän iltana tyhjensin komeron, irrottelin ovikorit ja koukut ja pesin vielä kerran koko höskän. Tuumailin, että kai minäkin voin jonkun miniremontin tehdä. Maalikartasta valitsin hennosti vihertävän sävyn. Aamulla Toinen pistäytyi rautakauppaan ja tuli kohta maalipurkki ja pensseli mukanaan. Suojasi vielä pyytämättä parketin.

Ensimmäinen sivelykerta oli reilun tunnin hikinen urakka ja tuotti uutta värisävyä paitsi komeron sisuksiin myös maalarin käsivarsiin ja hiuksiin. Onneksi maali oli vesiliukoinen. Seuraavana päivänä urakka toistui. Maalarikin oli jo oivaltanut suojauksen idean. Kolmantena päivänä Toinen ruuvaili uudet korit oveen ja järjestin tavarat paikoilleen.

Hulluhan se on, joka helteellä remonttiin ryhtyy. Olemme hullutelleet oikein kunnolla. Jos kerran on hikoiltava, hikoillaan sitten työstä eikä tyhjästä.

  • Oikea ajatus, että jos kerran hiotaan, niin hiotaan oikean ja pysyvän asian takia. Mua kanssa ottaa melkoisesti päähän viritetyt ja ylikuuluvat mopot. En tunne yhtäkään 15 ksäistä poikaa, jolta voisi kysyä, että kuuleekohan hän sen metelin jotenkin hienona ja miehekkäänä, aivan kuin askeleena kohti aikuisuutta? He eivät voi kuulla samalla tavalla sitä ärsyttävää ääntä (meteliä) kuin me! Kysyi muuten eilen, että miksi esim.pankissa osaamme järjestää lomamme niin, ettei ovia ja palveluita suljeta tai vähennetä mutta esim.lääkäritalolla ei osata vaan kaikki ovat poissa? Suomi on 1 kk melkoisen terve paikka asua. Sama koskee kunnantaloja ymv.virastoja…mun mielestä aika älyvapaata.

    Kommentin jätti vilukissi · lauantaina 17. heinäkuuta @ 12:39

  • Epäilen, että jos poijaat pitävät ajokypärää – niin kuin kuuluu – sehän toimii kuin korvatulppa (ja älynvaimennin?). Nykyään muuten kaupungissa ainakin mopoilijoista lähes puolet tiemmä on tyttöjä. Oiskohan ne niitä, joiden mopot ei ylikuulu…?

    Kommentin jätti Ellinoora · sunnuntaina 18. heinäkuuta @ 13:31

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.