Elämä kotona on suurinpiirtein kohdallaan taas. Tai siis oleskeluhuone on. Paitsi että mikään ei ole entisellään. Kirjat vaeltavat yhä huoneesta toiseen, kun eivät löydä paikkaansa. Eteinen käytävineen odottaa vielä maalausta. Kolmannen huoneen komerot huutavat jo apua. Toisaalta, kun ikonit ovat paikallaan, kaikki on.

Helle on rauhoittanut elämää. Ei tee mieli minnekään. Ei jaksa. Haetaan viileintä paikkaa auringon porotukselta. Odotellaan, milloin joku rintama eksyisi eteläisen rannikon tuntumaan raikastamaan ilmaa. Rankkasade pesi pääkaupungin, mutta meille ei riittänyt kuin ripaus. Joka ilta on kasteltava kukkia pihassa, että toipuvat uuteen päivään.

Erehdyimme Kuusijärvelle helteisen sunnuntain päätteeksi uimaan. Autoja oli parkissa pitkin Lahdentien reunoja, kun pysäköintialue oli täynnä. Pienen järven vesi oli saunalämmintä ja tuoksahti ummehtuneelle. Aurinkorinteen poroksi jauhautunut nurmi oli tiukkaan miehitetty. Pukukoppeihin ja laitureille jonotettiin. Lasten uimaranta näytti kalasumpulta.

Ystäväpariskunta lähti Keski-Eurooppaan lomamatkalle. Minä lähtisin Jäämeren rannalle.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.