Radio pölpöttää, helle paahtaa. Olo on tukala kuin hevosella heinähelteillä, hiki noruu, paarmat pörisee ja kärpäset kiusaa. Yhden helleviikon hommat on takana ja toiskolmannen eessä. Illalla on taas uutiset ja jalkapalloa, niistähän ei pääse.

Pissismummolaan tuodaan kaluston täydennystä ensi viikolla. Pari seinää olisi maalattava sitä ennen. Poikakaveri on hyvä tekemään, alkuunpääsy vain joskus sitkastaa. Mummolle tulee pientä sanomista, josta taas seuraa pientä mökötystä ja homma pikkuisen tökkii tuostaan.

Mummo pyöräilee hakemaan mansikoita, ruisleipää ja postimerkkejä. Ehtii jo haaveilla jäätelötötteröstäkin, mutta kioski on kiinni. Entinen työtoveri tulee vastaan, sanoo niskoja jumittavan. Iloitsee pian alkavasta lomasta. Mummo toivoisi lomaa itsekin. Remontista. Helteestä. Vaikka mistä.

  • hellettä riittää…ei vettä moniin viikkoihin…varjossa +31…ja näyttää jatkuvan…jaksamisia remonttiin!! Ajatele, miten mukavaa jälkeä syntyy ja puhdasta!

    Kommentin jätti vilukissi · perjantaina 9. heinäkuuta @ 12:24

  • Kodit kuluvat asujainsa myötä, niinpä se on. Pintaremontti, jonka voi (eläkeläinen) tehdä jaksamisensa tahtiin, on kuitenkin mahdollinen projekti. Monet nuoret perheet ottavat mahdottomia urakoita: samaan kesälomaan pitää mahduttaa talonrakennus, mökkiviikko tai etelänmatka ja vielä leppoisaa laatuaikaa perheen kesken.

    Kommentin jätti Ellinoora · lauantaina 10. heinäkuuta @ 08:23

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.