Viime viikolla kävimme Leidiporukalla tsekkaamassa uutuuttaan kimaltelevan Pekka Jylhän muovaaman veistoksen Kaivopuistossa. Ihmettelijöitä oli muitakin, tässä muutama neljänteen ikäänsä ehtinyt. Leidi T. halusi peräti nähdä mitä veistoksen valoa hohtavan vatsakummun sisuksissa on. Odottava äiti on yli kolme metriä korkea, painaa 800 kiloa, seisoo jalat tukevasti peruskalliolla ja tähyilee merelle. Patsaan seuraksi kuuluu reippaankokoinen ’rantapallo’ vähän sivummalla.

 

Patsaasta ollaan tietenkin monta mieltä, kuten aina. Leidien mielestä taideteos on hieno sekä aiheeltaan että toteutukseltaan. Kivenharmaita, vihreiksi patinoituneita miehiä ja jalustoille nostettuja möhkäleitä pääkaupungissa on jo tarpeeksi. Häikäisevän uutukaisen päänupille eivät lokitkaan näy uskaltautuvan. Toivottavasti Odotus säilyttää valovoimaisuutensa pitkään.

 

  • Taas sain yhden kokemuksen täältä; uuden patsaan! Pakko oikein pysähtyä miettimään, että matkustanko liian harvoin vaiko jätänkö lehtiä lukematta? Varmaan molempia. Ikävää, miten äitisi voi, ei ole helppoa sivusta seurata liukumista pois. Toivottavasti saadaan kipuja pois. Paljon voimia teille sinne ja Korkeimman siunausta.

    Kommentin jätti vilukissi · perjantaina 28. toukokuuta @ 20:32

  • Patsaita riittää, tässä on nykyajan näkemys äitiydestä. Virkistävä poikkeus. – Kiitos, Vilukissi.

    Kommentin jätti Ellinoora · perjantaina 28. toukokuuta @ 21:51

  • Kaikki odottavat äidit ovat Loistavia.

    Kommentin jätti mm · torstaina 17. kesäkuuta @ 13:30

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.