Viettääkseen ylipäänsä aattoa, täytyy jotenkin noteerata sekin minkä. Pissismummo tunnustaa olevansa välinpitämätön ellei peräti vappuvihamielinen yksilö. Juuei, tämä vihamieli ei siis mitenkään liity ystäviin, jotka viettävät kyseisenä päivänä nimppareitaan. Että mihinkö sitten? Hähää, väärin arvattu, ei liity politiikkaan, teekkarihuumoriin eikä ilmapalloihinkaan.
 
P.Mummo känisee television välittämästä vappuriehasta, joka alkaa jo hipoa mielikuvituksen köyhyyttä. No joo, pitäähän Manta pestä ja lakittaa, altaassa uida ja koko kaupunki sotkea pursotettavalla serpentiinillä. Ullanlinnan mäellä pitää kuvata tiettyä klaania kohkaamassa silleineen ja sampanjoineen kohmeloisina räntäsateessa/koleassa aamuauringossa. Ratkiriemukasta. Tietenkin ne ovat siellä, kun se on perinne, siis se, että pääsee takuuvarmasti televisioon joka vappu! Ja maassa on viisi miljoonaa muuta ihmistä, jotka juhlii tai on juhlimatta ihan ikiomalla tyylillään. Jospa rantautuisivat kameroineen joskus kuvaamaan vaihteeksi vaikka Pihtiputaan Mummon vapunviettoa.
 
Voiko olla muuten ääliömäisempää kuin ruokakauppojen kohkaaminen nakeista ja perunasalaatista. Eikö ihmiset saa syödä tavallista kunnon ruokaa vappuna? Kukaan ei varmaan ikinä keksisi ostaa simaa ja tippaleipiäkään, ellei abcd-kaupan mainos huutelisi siitä hyvissä ajoin. Kolmella kokosivun nelivärireklaamilla? P.Mummo epäilee, että kuluttajaa talutetaan nyt iloisesti vappunarussa.

 

Punalippujen liehunta ja sinisten ja vihreiden ilmapallojen karkailu on ihan somaa katsottavaa, kun ei itse tarvitse tarpoa räntäsateessa minkään aatteen värisissä kulkueissa. Muinoin P.Mummolla ja Poikakaverillaan oli toukokuun ekana virallinen lakintuuletuspäivä. Nykyään siitäkin on hohto jo mennyt. Ei sitä jaksa. Sateeseen. Ja auringossahan lakki päivettyy. Hohhoijaa. Hauskaa vappua sullekin.

 

  • Samoissa tunnelmissa täällä. Huominen saattaa kulua riehakkaasti talikko kädessä kasvimaalla. Leppoisaa kevään juhlaa Pissismummolle ja Poikaystävälle räntäkuuroista huolimatta 🙂

    Kommentin jätti millan · lauantaina 1. toukokuuta @ 01:17

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.