Sumuun lähdimme aamuvarhain ja sumu oli vastassa illan hämärtyessä, kun palasimme. Siinä välissä oli ohuen pilviverhon takaa kuultavaa aurinkoa ja iloista rupatusta Veljen ja Äidin kanssa tutussa huoneessa. Äiti oli yllättävän virkeä ja hyväntuulinen ja nautti seurasta. Veli ihmetteli, Äitihän oli vasta päässyt sairaalahoidosta pahan kaatumisen jälkeen takaisin hoivakotiin.

Kuopus istui Mammansa vieressä vuoteen reunalla ja vastaili kärsivällisesti ensimmäisen tunnin aikana useasti toistuvaan kysymykseen: kukas sie olet, ko sie oot jotenkii niinku tuttu, mut ko mie en muista… Äiti rakastaa makeita ja mutusti tyytyväisenä saamiaan pikkuisia suklaamunia, joita Kuopus kuori kirjavista kääreistä hänen käteensä.

Oli hellyttävää nähdä ja kuulla, miten isäänsäkin pitempi Kuopuksemme löytyi sitten Mamman muistilokeroista pienenä nassikkana, joka kauan sitten oli ollut muutamana kesänä viikon mummolassa. – Sie oot miun tyttöin poika, vaik ootkii nyt jo aikamies… Jostain muistin syövereistä kirposi siihen laulu vanhasta mummosta. – Voip olla, jot mie en kohta sinnuu oo muistamassa, mut sie muistat aina, mite siun mummois siulle laulo…

Lähtöhalauksessa Äiti kuiskasi korvaani sanat, joita en koskaan ole häneltä ennen kuullut. Siinä on pääsiäisiloni uusi, kimaltava säie.

 

 • Miten kaunis ja lämmin tunnelma välittyikään kertomastasi. Kiitos.

  Kommentin jätti Simpukka · maanantaina 5. huhtikuuta @ 23:17

 • Joskus ihmisen muisti on ihmeellinen, toiset päivät ovat kirkkaampia, ja toiset sumeampia, ja juuri kun olet luullut että kaikki on jo menetetty, tuleekin riemullinen yllätys. Tämä teksti oli lämpöä tulvillaan. Hyvä, että meille annetaan tällaisiakin päiviä.

  Kommentin jätti mehtäsielu · sunnuntaina 11. huhtikuuta @ 20:50

 • Tämä aika on Äidin kanssa sellaista ”päivä vain ja hetki kerrallansa…” Se tuntuu lohdulliseltakin, kun sen hyväksyy. Kiitos sanoistanne ystävät.

  Kommentin jätti Ellinoora · sunnuntaina 11. huhtikuuta @ 20:55

 • Jotenkin tuntuu lohdulliselta: Sit ko mie en ennää sinnuu muista, niin muista sie miut…

  Kommentin jätti mm · maanantaina 12. huhtikuuta @ 13:05

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.