Nonnih. Se oli täälä taas, toi kellojenvaihtoyö, tai siis vaihtokellojen…eiku…äh…aloitamma alusta. Piti siis illalla siirtää noi kellot kesäaikaan, että tietäs aamulla missä mennään. No se unohtu. Sitte aamulla oli pientä tinkaa siitä, oliko nähty unta että unohtu ja kummiski siirretty vai unohtunu oikeesti ja unta nähty että oliki siirretty. Nimittäin. Poikakaveri oli jääny valveille ja menny siirtelemään P.Mummon nukkuessa osan kelloista kesämpään aikaan. OSAN vain, tää mokoma.

Pissismummolassa on siis IHAN liikaa kelloja. Mitä ihmettä eläkemuorin ja -vaarin huushollissa tekee näin monella aikaraudalla kysykää vaan. On Viisarikelloja ja Numerokelloja, Seinäkelloja ja Herätyskelloja, Rannekelloja ja Kaulakello, Kelloradio ja Radio, jossa on kello. Omituista, eikö. On televisio, uuni, kolme kännykkää ja kolme tietsikkaa, joissa on aika. Onneksi jääkaapissa, mikrouunissa ja pyykkikoneessa ei ole. Siunattu asia.

Pissismummo siirteli omiaan. Kännykkä ilmotti mahtavana, että osaa siirtyä muka itekki. Mutta silti se näytti eilistä aikaa. Poikakaveri kaivelemaan säätöjä, kun Mummolta loppu keinot. Se löysi namikan, jonka mukaan automaattisen siirron aikaero on 0 tuntia. Siihen pantiin ykkönen ja kato, aika pamahti sen tien paikoilleen. Mummolla on aika viisas Poikakaveri ja turhia mahtaileva kännykkä.

Uskokaa tai ei, mutta Pissismummolassa on sekä lehmänkello että lehmäkello. Edellinen on takan reunalla muistona P.Mummon Ikimuorin myötäjäislehmästä, jonka kaulassa se (kello, ei Ikimuori) on kalkattanut joskus nelkytluvulla. Ruokapöydän tuntumassa taas on herätyskello, joka on lehmänmallinen. Siinä on kerrassaan riivattu herätyssoittoääni ja päälle päätteeksi se ammuu kuin lehmä.

Nonnih. Saatiin taas kerran kaikki kellot kesämpään aikaan. Syksymmällä hikoillaan seuraavan kerran näiden kanssa. Hohhoijakkaa.

  • Koko päivän tähän asti on nukuttanut armottomasti vaikka kävin päivän endorfiiniannoksen noukkimassa seniorijumpassa. Mutta vasta kun luin Pissismummon kellojen kilkatuksesta kun niitä veivattiin ees ja taas, virkistyin. Myötätunto se on mikä ihmisen herättää. Hohhoijakkaa täältäkin päin 🙂

    Kommentin jätti Lastu · maanantaina 29. maaliskuuta @ 14:26

  • Ajattele, Lastu, tämä rumba noin miljoonassa suomalaiskodissa ja toimistot, virastot, koulut, tehtaat, asemat, kauppakeskukset, sairaalat jne erikseen. Kahdesti vuodessa. Hikitippu! Kuka meidät sai höynäytettyä?

    Kommentin jätti Ellinoora · maanantaina 29. maaliskuuta @ 21:06

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.