Viivit hankkiutuivat joukolla tutustumaan lähialueen taidemuseon kokoelmiin. Saimme asiantuntevan oppaan, joka perehdytti meitä näkemäämme. Heti kohta ovesta sisään astuessa saimme käteemme YLE:n lanseeraaman Kulttuurikuntokortin. Emme enää ehdi siinä julistettuun kilpailuun mukaan, mutta kortti toivottavasti innostaa meitä tavoitteessamme.
 
Ketäkö ovat Viivit? Vapaaehtoiskeskuksen Ihanaiset Ikänaiset etsiytyivät toistensa seuraan viime syksynä tavoitteenaan torjua henkistä lamaa ja löytää iloa ja uutta sykettä elämään. Ensin ryhmän jäsenet tutustuivat toisiinsa luovuusharjoitteiden kautta ja siinä kasvoi luottamus, joka on kaiken vuorovaikutuksen ydin. Avoimuus on antoisuuden lähtökohta.
 

Kulttuurikuntokortin säännöt kertovat, että kulttuurin kuluttaja on yhtä arvokas kuin luoja ja tekijä. Niinhän on, että ellei olisi ihastuvia ja nauttivia lukijoita, katsojia, kuulijoita, kovin olisi turhauttavaa kulttuurin tekeminenkin. Kuntopisteen saa yhtälailla iltasadun lukemisesta lapselle kuin romaanin tai runokirjan; tv-draaman katsomisesta kuin teatterissa käynnistä; konsertista ja oopperasta kuin tv:n tai radion musiikkiohjelman parissa viihtymisestä.

Seuraavan yhteisen kulttuurikuntopisteen Viivit saavat teatterimatkasta, jota jo odotetaan.

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.