Ei tuu aika pitkäksi Pisssismummolassa, kun yritämmä löytää juuri sen mustan puikulan, jolla mitäki apparaattia saisi säädettyä. Lienee tullut valiteltua täällä aiemminkin aiheesta, mutta se oli kolme kapulaa sitten se. Juuei, eivät ole nämät vähenemään päin, pikemminki päin vastoin. P.Mummo yrittää panna kapulaa rattaisiin, mutta ei auta mikään. P.Mummo pelkää, että kapulat ovat muodostaneet perheitä keskenään ja lisääntyvät kuin citykanit stadin puistoissa.

Poikakaveri siis kävi taasen elisakaupassa. Ensin tuli sirpakasti muotoiltu somasti vilkkuva pikku vehje, jonka nimi kuuluu olevan kaapelimodeemi. Sen mukana tietenkin taas yksi upouusi kapula. P.Kaveri kävi vielä toisessakin kaupassa, josta tuli kotiin 25 metrin kieppi johtoa ja nupeja. Sitten seurasi viihtyisän näköistä pyllistelyä johtojen virittelypuuhassa, jonka tarkoitus oli kuulemma yhdistää talon tietokoneet ja televisio kimppaan.

Askarruksen välittömänä ja maailmaa avartavana seurauksena näkyy P.Mummon tietokoneelle ilmaantuneen valikko, josta voin tarkistaa televisio-ohjelmat ja katsella niitä, ohjelmoida tallennelistaa ja katsella tallenteita. Tämä kuulemma hoituu onneksi pallohiirellä. Mutta jos tahtoo katsoa tauluteeveestä tallenteen, pitää osua oikeeseen kapulaan ja osata painella oikeita nappuloita. Mummo arpoo ja painelee ja käy kolme kertaa kysymässä Poikakaverilta että mitäs nyt painetaan. Lopulta saa haluamansa näkymään ja huokaa alistuneen hohhoijaan.

Minkälaista olisi elämä ilman teknisesti huippuorientoitunutta Poikakaveria? Ainakin kymmenen kapulaa ja apparaattia köyhempää. Ja paljon muuta.

 • Toivottavasti teidän kaupasta kannettu pikkulaatikkonne toimii moitteetomasti. Meidän vastaava on kuljetettu takaisin kaksi kertaa ja uusi lähetetty postissa. Pyllistelyissä siis voitamme. Hmmm. tuota suoraa valikkoa ei kukaan olekaan asentanut, täytyykin tehdä, kiitos vinkistä. Tallennus ei aina onnistukaan kun nettiyhteys saattaa takkuilla. Joskus näkyy vain osa kanavista, kun antaa koneen heräillä aikansa, kyllä ne sitten löytyvät. Ohjelman päättymisen jälkeen kestää myös yllättään kauan ennenkuin löydät sen katsottavaksi valikosta, mikä on harmillista, jos tulet ohjelman viime minuuteilla kotiin ja aiot katsoa sen heti.

  Joo, ja kapuloita on, luulen kyllä, että ne lisääntyvät keskenään, sillä meillä on niitä laatikoissakin.

  Kommentin jätti Leen@ · maanantaina 1. helmikuuta @ 13:37

 • Esikoisen kotona on tuollaista. Johtoja riittää. Uusia ja vanhoja koneita säädettyinä eri tavalla eri-ikäisille pelattavaksi juuri jokaiselle ikäkaudelle sopivia pelejä.
  Joko teille on tullut erillinen pelikone. Jos se olisi, niin voisi heittää keihästä ja keilapalloa television edessä. Ja mennä slalomia pitkin rinteitä…

  Kommentin jätti mm · maanantaina 1. helmikuuta @ 20:13

 • Leen@, osan mainitsemistasi puutteista olemme jo havainneet. Toistaiseksi apparaatti on kuitenkin toiminut kohtuullisen hyvin. Luulen kyllä, että mitä enemmän näitä kaikkia laitteita toisiinsa kytketään, sitä hankalampi tekniikkaan perehtymättömän käyttäjän on laiteviidakossa suunnistaa. Virhemahdollisuudet kasvavat ties monenteenko potenssiin. Kyllä ent. tallentava digiboksi on hyvä olla varalla, jos tuo uutuus on noin herkkähipiäinen. Naapurin rouva sanoi, että vaikka heillä digiboksejakin on jo kolme, televisioita pitää olla kaksi, ettei tule riitaa mitä katsotaan …

  Mm; Armias auttakoon. Pelaamisikä ei joillakin kuulemma ikinä ohi meekään. Poikakaveri on sentään onneksi pysytellyt omalla koneellaan silloin kun pasianssia tai shakkia tekee mielensä pelata. Että slalomia olohuoneessa… estä ja varjele, sanoo P.Mummo.

  Kommentin jätti Ellinoora · tiistaina 2. helmikuuta @ 19:53

 • Alkoi niin naurattaa tuo viihtyisän näköinen pyllistely.

  Mikäs sitä katsellessa, kun jokaisesta ei seuraisi aina uusia kapuloita. Meillä siis vähän samaa ongelmaa: jatkuvasti väärä nappi, väärä kapula, tai joku naksahteleva lisäosanen väärässä asennossa.

  Eivät ne kyllä ihan aina pysy itsekään kärryillä näistä, olen huomannut..ü

  Kommentin jätti Pankin talkkari · tiistaina 16. helmikuuta @ 15:06

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.