Itsevarma kirjoittaa sattumajuolahduksia, arpoo sanoja pitkään rimpsuun ja merkitsee tuotoksen proosaksi tai lyriikaksi. Kustantamossa on töissä joku, jonka pitää tietää mikä myy. Epäröi, valitsee kuitenkin julkaistavien pinoon. Kriitikko muistaa yllättäen lukijan, etsii sanojen seasta turhaan ajatusta ja lyttää tuotoksen. Kirjailija haukkuu kriitikon ja itkee maailman epäoikeudenmukaisuutta. Kirja ilmestyy kaupan ikkunaan odottamaan ostajaa. Odotus on pitkä.
 
*
Psykologian maisteri väittelee eräänä päivänä eräässä yliopistossa kokeellisesta neuropsykologiasta. Hippokampuksen theeta-aktiivisuuden rooli klassisessa silmäniskuehdollistamisessa kaneilla. Tämän tärkeämpää ei voi enää olla, koska maisteri on uhrannut tähän vuosia elämästään, uurastanut itseään ja lähimmäisiään säästämättä. Kaneista puhumattakaan.
*
 Onpa täällä nuutunut tunnelma, sanoo vanha näyttelijä yleisölle ilmaantuessaan kulisseista parrasvaloihin. – Niin on, vastaa nainen yleisön joukosta. Kumpikaan repliikki ei taida kuulua meneillään olevan ns. komedian käsikirjoitukseen, mutta nuupahtaneen näytelmän katsomo herää hetkeksi hymyntapaiseen. Kulttuurin ajankuva.
 
*

 • Minun piti oikein googlata, ennen kuin uskoin tuon keskimmäisen(kin?) olevan totta.

  Kommentin jätti mm · keskiviikkona 13. tammikuuta @ 16:08

 • Jo vain on totta, joka sana, päivittelee Pissismummo.

  Kommentin jätti Ellinoora · keskiviikkona 13. tammikuuta @ 16:38

 • Pissismummo näkee ytimiin. Kiertelemättä, kaartelematta. Pissimummoa kuunnellessa tulee hyvä olo. Tervettä tekstiä!

  Kommentin jätti Lastu · keskiviikkona 13. tammikuuta @ 21:24

 • Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa jne. Vierivät kivet ei sammaloidu jne, mutta jos ei ole kivi, pittää vain ihmetellä, ettei sammaloidu, aattelee hän itte.

  Kommentin jätti Ellinoora · keskiviikkona 13. tammikuuta @ 22:07

 • Erittäin hyvä ja ihana kirjoitus!! Nauroin tuolle väitöskirjajutullekin…voiko tuon tärkeämpää enää ollakaan!!!

  Kommentin jätti vilukissi · torstaina 14. tammikuuta @ 09:12

 • Pissismummolla ei ole mitään kaneja vastaan sinänsä, hän jopa tuntee pari yksilöä vähän muita paremmin. Eivät iske silmää ne. Koe-eläimiksi asti villikaneja riittäisi Helsingissä, mutta tämä silmäniskututkimus tehtiin pohjoisemmassa yliopistossa. Onnea vaan kanitohtorille, vai mitä.

  Kommentin jätti Ellinoora · torstaina 14. tammikuuta @ 14:07

 • Lukemani uutisen mukaan jokunen villikani on hypännyt Hesassa pysäköidyn rekan kyytiin ja liftannut Pohjois-Suomen metsiin. Varmaankin pakenevat tuota silmäniskutohtoria. Ehkä ne sitten iskevät mieluummin silmää Konsta Pylkkäselle!

  Kommentin jätti Ystävämies · perjantaina 15. tammikuuta @ 10:56

 • Jaa’a. Mitäpä tuumisivat rekkakuskit, jos tämä kanien ilmaismatkailu laajenisi? Helsingin puistojen hoitajat sen sijaan voisivat hyvinkin riemastua. Konsta Pylkkäsen ja pari muuta mettämiestä voisi palkata Helsinkiin kanijahtiin eläkepäiviensä huviksi. Jo vain täytyy ihmetellä kaupunkiluonnon monimuotoisuutta, sanoo Pissismummo.

  Kommentin jätti Ellinoora · perjantaina 15. tammikuuta @ 13:04

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.