– Käy oikein sääliksi, ihmisparkaa. Pissismummo pyöritteleiksen päätään ja Poikakaveri siihen hymähteleiksen, että parkaa tosiaan. Mattia röykytetään nyt oikein olan takaa joka mediassa. Mitäs siihen on Mummollakaan sanomista, kun Suomi on pääsääntöisesti nk. vapaamaa.  Mikä taas tarkoittaa, että poliitikkoja mm. saa kurmottaa mielin & määrin kunhan aihetta löytyy ja mikä ettei löydy, kun viitsii kaivaa. Kylläpä nuo toisiaankin mätkivät istuntosalissa turvenuijat, soppakauhat, puolenmetrin jakoavaimet ja maalliset sekä taivaalliset lakikirjat kourassa harva se tiistai eduskuntatalon istuntosalissa. Sitä sirkusta tässä onkin ollut ikävä, kun on koko kesä saatu olla ihan ilman. No nyt tulee taas ja tuubin täydeltä.

Pissismummo ei tunnusta Mattirukan syntilistaa keränneensä, mutta hutkiva sopulilauma on saanut kasaan melkoisen röykkiön jo tähän mennessä. Hiki on helmeillyt otsalla korkealla tuon tuostakin, kun on mikkiä työnnetty naamaan ja selitystä tivattu milloin mihinkin epäilyttävältä haiskahtavaan seikkaan lähimenneisyydessä. Kaikki on kiistetty jo moneen kertaan, mutta eivät usko peijakkaat. Taannoin tuo jo parahti tuskissaan, ettei hän nyt voi tässä kaikkien syntejä ruveta kantamaan ja että kyllähän ne muutkin. Viimeksi lausutusta voi päätellä, että rajoilla mennään, jo tutisevat housunlahkeet pitkissä säärissä.

– Ei oo kivaa, pojat, mitäs te nyt Mattia kiusaatte. Se mitää oo tehny omasta mielestään. Aatelkaa vähä, viime keväänä se ihan itte hövelisti meni ehdottamaan, että (kunhan perustuslakia muutetaan niin, että pääministeri on valtakunnan ylipääjohtaja) hänhän voisi jatkaa samoilla lämpimillä kolmannen ja kukaties neljännenkin virkakauden, on sentään sattumoisin paikalle joutuneesta pätevöitynyt jo korvaamattomaksi. Kun ei kansa presidentiksikään ymmärtänyt valita. Oijoi, on se valta niiin makeeta. Ja nyt te sössitte sen Matin keittämän erinomaisen sopan ja kaadoitte kattilan sen omille kintuille. Onko reilua, sanon ma.

– PÄÄministerillä se on semmoinen pää, joka ponnahtaa joka rytyytyksen jälkeen pintaan kuin korkki konsanaan, irvahti Poikakaveri. Mitä nyt vähän vetää nenäänsä pärskeistä. Kysyjä todistakoon, mistä on tiedon saanut ja minkähän tiedon ja onko siitä todisteita mitä on sanottu tai tehty tai jätetty tekemäti missään milloinkaan. Tuskin lain. Näillä mennään eikä meinata, mitäs luulitte.

 • Saa nähdä onko Poikakaverisi veikkaus oikeaan osuva! Voihan olla, että vieläkin ponnahtaa esille melkein upoksista. Heppoisimmistakin asioista sieltä on lähdetty. Mutta Matin housuissa en haluaisi olla, siis näiden asioidenkaan takia. Tv:n pomoa pyydetään eroamaan heti, jos ja jos…mutta kukaan kavereista ei sano suoraan, että Mattiki saa lähteä, jos ja jos … valta on makeaa. Tavataan sanoa, ettei valtaa anneta se otetaan.

  Kommentin jätti vilukissi · torstaina 1. lokakuuta @ 06:36

 • Mikähän siinä on, että kun luetun ymmärtäminen sujuu minulla täällä mutta ei poliittisten uutisten verkkosivuilla missä vain sekoaa ja solmuun menee kun ei tiedä kuka puhuu totta kuka ei vai eikö enää kukaan.

  Onko Pissismummon pakinakokoelma jo kovissa kansissa? Ostaisin kyllä ja maksaisin rehellisesti.

  Kommentin jätti Lastu · torstaina 1. lokakuuta @ 13:05

 • Vilukissi; elämme tottavie jännittäviä aikoja. Poikakaveri istuu joka uutislähetyksen korva tillittimessä tai silmä töllöttimessä ja pitää Pissismummoa ajan tasalla, nääs Mummolla on jo kiintiö täys tätä alituista vanhasvalitusta. Mummo miettii mihin pääsis, missä ei kuulis eikä näkis. Ei tätä jaksa…

  Lastu; kato se onki niin, että totuus on pieninä palasina maailman laidalla, ei se ole puolesta- eikä vastaanpuhujien hallussa luulenma. Aijaa, että oikein kovissa kansissa pitäis… kiitos kovasti, mut eipä näistä..

  Kommentin jätti Ellinoora · torstaina 1. lokakuuta @ 21:13

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.