Taas on meneillään yksi hyvä yritys kohentaa tavallisten suomalaisten elämänlaatua. Eipä näitä ole koskaan liikaa. Media pitää esillä pääasiassa kamaluuksia, ikävyyksiä, onnettomuuksia ja huono-osaisuutta. On hyvä, että taas tehdään silläkin rintamalla jotain positiivista. Muutosvalmentajat saavat töitä ja ihmiset motivaatiota työskennellä itse elämänsä eteen.

Menin sitten tekemään testin. Tunnen itseni keskimäärin onnellisimmaksi koko tähän astisen elämäni aikana. Tottakai onnellisia hetkiä on ollut paljon pitkin matkaa: huippuina koulun, ammatti- ja jatko-opintojen onnistunut päätös, rakastumiset ja rakkaussuhde, lasten syntymät ja heidän elämänsä merkkihetket. Keskimääräinen onnellisuus rakentuu tällä hetkellä eniten arjen tyytyväisyystekijöistä, joita on runsaasti sekä ilonaiheista, joista kestoykkösenä on lapsenlapsi.

Testi paljasti, että vaikka lienen onnellisempi kuin ikätoverit keskimäärin ovat, kehittämisen varaa löytyy erityisesti fyysisen kunnon alueella. Liikunnallisia rajoitteita on ja tulee olemaan, sen olen jo hyväksynyt, mutta voisin vielä kohentaa yleistä hyvinvointia. Lupaan itselleni, että teen voitavani. Jos en voikaan juosta, voin kävellä, pyöräillä, uida ja tehdä lihaskuntoliikkeitä. Jos en voi liikkua vauhdilla, voin liikkua hitaammin. Ja voittaakseni lähtökitkan, voin etsiä iloa tuottavaa liikuntaa.

Ylämäkeen ei vauhti kasva toisen työntämällä. On haettava oma vauhti. Aloittaa voi raivaamalla esteet onnen polulta. Potkua ja tsemppiä voi toisiltaan saada, siksi tätä peliä nyt pelataan tv-kameroiden edessä ja nettisivuston avulla. Ollaanhan kaikki mukana?

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.