Kuopus kävi saunassa ja oleilemassa viikonlopun lomansa alkajaisiksi. Kesälomasuunnitelmissa on pitkänmatkan lentoja. Hän haluaa käydä ihmettelemässä merentakaista meininkiä. Tämäkin keskustelunpätkä käytiin pitempien puheiden lomassa.

– Kai sinä kävit äänestämässä?

– En tosiaankaan.

– Etkö löytänyt ehdokasta?

– Ei kiinnosta.

– Ei se nyt sentään ihan sama ole kuka turhapuro meitä EU-parlamentissa edustaa, kyllä sen luulisi kiinnostavan jokaista veronmaksajaa…jne blaablaablaa…

– ( kohottaa kulmiaan, pyöristää silmänsä suuriksi, hymyilee hiukan ja ravistaa hitaasti päätään…)

– Okei. Antaa olla. (Onneksi hän ei taputa päälaelle kuitenkaan…)

Mikä siinä on, kun nuoria ei kiinnosta? Onko ihme, kun ikäpeikot vain äänestää, että tulos on mikä on? Vaalien tiedotus oli tosi kehnoa, vasta äänestyskopissa selvisi ehdokkaan numero, kun aikani listaa selasin. Television vaalien tulosohjelmakin oli tylsintä mitä kuvitella saattaa. Ja jälkiviisastelua piisaa pitkin viikkoa.

 • Voi että, itsekin törmäsin melkein samanlaiseen keskusteluun. Nuorin kävin äänestämässä eikä edes varmaan miettinytkään muunalaista vaihtoehtoa ja vanhin kohautti olkapäitään, että ei kiinnostanut, että riittää kun kunnallisvaalit ja eduskuntavaalit hoitaa äänestämällä (mun mielikseni). Toimin taustalla politiikassa, en enää aktiivisesti, että vanhin tavallaan mun työtäni arvostaakseen äänestää joissakin vaaleissa mutta ei kaikissa. Meillä oli pitkät keskustelut, mutta eu-vaalit ei vain kertakaikkiaan kiinnostaneet.

  Kommentin jätti vilukissi · keskiviikkona 10. kesäkuuta @ 06:47

 • Kaikki nuoret eivät onneksi ole yhtä penseitä yhteisten asioiden hoitamiseen (mitä politiikka on) nähden. Nuorimmaisesi on ilmeisesti saanut hyvän mallin sinulta siitä, että vaikuttaminen kannattaa. Meillä kun politiikka on jäänyt puheen tasolle (mielipidettä kyllä piisaa ja näkemyserojakin perheen sisällä), niin ei ole aina kanavoitunut nuorten osalta äänestyskoppiin asti.

  Kommentin jätti Ellinoora · keskiviikkona 10. kesäkuuta @ 14:01

 • Meillä 7 v ei malttanut mennä nukkumaan kun piti seurata vaalituloksia. Kuka toi on? Voittiko toi? Mitä toi tarkottaa? Kuka sai vähiten ääniä?

  Saa nähdä millainen ääni on kellossa kun on lupa itse äänestää.

  Kommentin jätti Ansku · keskiviikkona 10. kesäkuuta @ 23:00

 • Johan on Muksusta kasvamassa tietoinen nuori nainen! Hienoa!

  Kommentin jätti Ellinoora · torstaina 11. kesäkuuta @ 21:59

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.