Heidelbergistä lähdettyä laivan henkilökunta valmistelee meille yllätysohjelmaa, josta pääsemme nauttimaan salongissa illallisen jälkeen Rüdesheimiin rantauduttuamme. Ex-tempore-ohjelma perustuu kansainvälisen porukan persoonallisin kyvyin toteutetuille sketseille. Risteilyvieraat nauttivat huumorista ja palkitsevat esiintyjät iloisilla aplodeilla. Lopuksi laivaväki yhtyy hauskaan käärmetanssiin, joka kiemurtaa salongin pöytien väleissä. Kitarajazziakin vielä kuullaan oppaamme esittämänä. Illasta jää meille mukava tunnelma ja uskon, että ohjelman valmistelu on myös yhdistänyt taustoiltaan kirjavaa henkilökuntaa, joka on ensi risteilyllään.

p4090485.JPGp4090473.JPG

Aamukierrokselle lähdemme söpöllä minijunalla, joka kolistelee rannalta pienen, viihtyisän Rüdesheimin keskustaan. Pääsemme tutustumaan 350:een erilaiseen mekaaniseen soittimeen Teknisen musiikin museossa, josta kaupunki on kuuluisa. Kiinnostava kohde, vaikka olenkin käynyt Varkauden vastaavassa museossa, jonka hieno kokoelma ei tämän rinnalla häpeä. Paikallinen opas tietysti kertoo, että Rüdesheimin museo on taas Euroopan ainoa ja maailman paras, mutta suomalainen oppaamme lisää kääntäessään, että onhan meilläkin se Varkaus.

Museon myymälästä Kummipojan Tytteli tulee saamaan viisivuotispäiväkseen ihanan soittorasian, joka soittaa Jaakkokultaa ja avatun kannen peilin edessä balettihamebarbi tanssii. Tyttelin Pikkuveljelle valikoituu yksinkertaisempi soittorasia, joka kestää puolitoistavuotiaan kovaa kohteluakin. Jään haikailemaan muuatta hopeista rasiaa, josta avatessa tulee esiin laulava mustarastas. Ei voi kuin ihmetellä, miten laulu on saatu niin aidonkuuloiseksi. Hinnat näkyvät liikkuvan tuhannen ja kahdentuhannen euron välillä, joten se siitä.

 p4090504.JPGp4090515.JPG

 Pienen kaupungin keskustassa ja jokirannassa kävelyyn jää nyt enemmän aikaa, joten loput tuliaiset ehtii rauhassa bongata kuululta Drosselgasselta, jossa muutenkin on hupaisaa kävellä ja ihmetellä mitä ikinä tavaraa puodit ovatkin pullollaan. Joen rantapuistossa käyn halaamassa itkupajua ja Toinen nojailee hetken pajun vieressä seisovaan kuuseen, jossa on vahvat oksat ja tuuheat neulaset.

*jatkuu

 

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.