p4100676.JPG

Uusi kokemus tämäkin: matkustaa Euroopan sydänsuonta jokilaivalla. Sveitsin lipun alla kulkeva Swiss Chrystal on 101 metriä pitkä ja 11 metriä leveä. Kuten vesielementtinsä on laivakin pitkä ja kapea ja kulkee tasaisesti lipuen myötävirtaan. Matkustaja on kuin tarjottimella, illalla satamalaiturilta näkee valaistussa ruokasalissa tai salongissa istuskelevia ja päiväsaikaan lojutaan kansituoleissa tai istuskellaan pienissä pöytäryhmissä avoimen taivaan tai katoksen alla. Hyteissä voi toki vetää verhot ikkunaan intiimiytensä suojaksi.

Laivan miehistö on kansainvälinen ja uudessa kokoonpanossa. Olemme kevään ensimmäisiä Reinin risteilyvieraita. Alkuviikolla palvelu vielä vähän kangertelee, mutta on äärimmäisen ystävällistä ja aulista. Puolen viikon maissa palaset tuntuvat loksahtavan kohdalleen ja kaikki alkaa sujua. Ajattelen miten suuri merkitys tuloaulan vastaanottohenkilöillä on. Heidän pöytänsä ohi kuljetaan kymmeniä kertoja päivän mittaan. Aina he tuntuvat huomaavan ja hymy on herkässä.

Emme ole tottuneet luksusmatkoihin, niinpä laivan sisustus ensin hämmentää. Mahonkia, messinkiä, nahkaa, kokolattiamattoja, kristallivalaisimia; valkoisia liinoja, hopeisia aterimia, upeita buffet-asetelmia ja gourmet-tasoista ruokaa kahdesti päivässä. Salongissa soi iltaisin flyygeli ja parina iltana väkeä viihdyttää myös oppaana toimiva Markku kitaralla ja jazz-tulkinnoillaan. Heittäydymme tunnelmaan, nautimme. Olkoon tämä sitten kevätjuhlaamme, uuden yhteisen aikakautemme alkusoitto.

Risteilyn ohjelma on suunniteltu vanhempaa väkeä ajatellen viisaasti. Illalla saavutaan kohteeseen, johon sitten aamiaisen jälkeen tutustutaan bussilla kierrellen tai kävelyretkellä. Lounaalle palataan laivaan, joka lähtee saman tien eteenpäin. Iltapäivän moni lepää hytissään tai istuksii kannella katselemassa ohilipuvia Reininlaakson rantamaisemia. Salongissakin viihdytään coctailin kera keskustelemassa kelpo pianistin säestyksellä. Illalliselle pukeudutaan ja nautitaan herkuista. Iltalenkiksi sopii pieni kävely uudessa satamapaikassa, johon on saavuttu. Tuntuu ylelliseltä.

* jatkuu

  • Oih ja ah minne lukijasi viet! 🙂 Kiitos!

    Kommentin jätti Haavetar · perjantaina 17. huhtikuuta @ 12:37

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.