Kävin konsertissa Toisen kanssa. Barokkimusiikki on niin zen, siinä ei briljeerata volyymin vaihteluilla vaan rytmin ja sävelkuvioiden. Cembalo soi vienosti helähdellen, puuhuilu livertää kuin hilpeä lintu ja basso continuo säestää syvin huokauksin ja pehmeästi laulahdellen. Niin kaunista, niin kohottavaa.

Ennakkoon arvelin, että perjantai on huono konsertti-ilta. Omakin väsymys painoi, Toisesta puhumattakaan, jolla oli työviikko takana. Ikäisemme ovat virkeimmillään päiväsaikaan, niin se vain on. Saliin olisi mahtunut enemmänkin, mutta ne, jotka olivat väsymyksensä voittaneet, palasivat kotiin virkistävän energiasateen saaneena.

Oli hauska havaita, että meitä kirjaston lukupiiriläisiä oli toisistaan tietämättä tullut paikalle kolme. Moni muukin kuulija edusti kulttuurin suurkuluttajatyyppiä: keski-ikäinen tai vanhempi nainen – jotkut sentään puolisonsa kera. Nuoret puuttuivat yleisöstä. He lienevät menneet huuhtoutumaan perjantaiväsymyksestään toisaalle.

Konsertti on eri asia kuin levyn kuuntelu tai radion musiikkiohjelma. Silloin tällöin kannattaa ravistautua irti kotiympyröistä ja mennä latautumaan.

 

 • Nyt tuli hyvin elävästi mieleen musiikkiopiston ajat 🙂
  Musiikki on yksi elämän voima ja lähde.

  Kommentin jätti Nana · maanantaina 9. helmikuuta @ 22:30

 • Olisin halunnut mennä kokemaan flamenco-esityksen Helsingissä, josta taannoin vinkkasit blogissa, se ei sitten ajallisesti järjestynyt. Kitarat ja tanssi! Jostain minuunkin on jo varhain syttynyt ikuiseksi osoittautunut rakkaus musiikkiin…

  Kommentin jätti Ellinoora · tiistaina 10. helmikuuta @ 11:38

 • Jos asut siellä Helsingin lähellä, niin seuraa ihmeessä Helsingin flamencoyhdistyksen ilmoittelua http://www.flamenco.fi. Sen verran mainostan, että yksi maailman parhaista flamencokitaristeista Vicente Amigo konsertoi Espoossa 2.3. Suosittelen erittäin lämpimästi!!

  Kommentin jätti Nana · keskiviikkona 11. helmikuuta @ 23:25

 • Kiitos, Nana, jo löysinkin yhdistyksen sivut ja panin merkille Amigon. Sovittelua, sovittelua…

  Kommentin jätti Ellinoora · torstaina 12. helmikuuta @ 20:45

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.