Koipitohtori onnistui toisella tapaamalla herättämään Pissismummon hiipuvan elämänhalun henkiin. Ensitöikseen kertoi hän nimittäin, että tutkimustulokset päästävät tosipahoja pelkäämästä. Mikä ikinä koipea kenkuttaakin, ainakaan sen takia ei tarvitsisi loppuiän öitään valvoa. Miten lohdullisesti tuo valkotakkisten valio osasikaan sanoa silmiin katsoen: ”Me kulumme, kun ikää tulee, niin se vain on”.

Tutkimustulokset, uusi resepti ja terapialähete kainalossa palasi Pissismummo koipitohtorin vastaanotolta. Ensi alkuun piti napsia kahden viikon kuuri tulehdusta ja kipua lievittävää. Kävelyintoakin suitsittiin. Sitten sopisi alkaa rassaus. Lääke piteli koiven kenkuttelua aisoissa, öisin sai ihan nukkua epätoivoisen kieriskelyn sijasta. Joulunalus- puuhakkeet sujuivat itkuitta ja irvistelyittä.

Uunnavuonna Pissismummo rantautui lähete kämmenissään koipituunaajan kynsiin. Nohevan oloinen nainen tutkaili paperia ja komensi vähentämään vaatetusta. – Katotaanpas mikä täällä on tilanne, sanoi ja antoi tulla siekailemattomat näkemykset Mummon luukaluston, lihasten, ryhdin ja eritoten jalkain kunnosta. Sitten Mummo määrättiin petille pitkäkseen ja tuunaus alkoi.

Seuraavan reilun puolituntisen ajan vanutus ja venytys oli sitä teholuokkaa, että mummonsilmistä kipuvesi tirisi ja piti oikein keskittyä sietämiseen, ettei olisi alkanut ääneen ulista. Päälle päätteeksi noheva Tuunari julisti, että kyllä tästä vielä koipi saadaan. – Ai-jai, parahti Pissismummo jäätyään nippa nappa henkiin ekakerrasta.

Kolmannen ankaran tuunauskerran ja välipäivien kotiläksyjen jälkeen alkaa koipi hiljalleen tuntua kalustoon kuuluvalta. Vaan vielä on kivistä tietä kotvan matkaa, ennen kuin Mummo tunturimaan pitkospuille uskaltautuu.

 

 • oletko loukannut joskus jalkasi!?

  Kommentin jätti vilukissi · sunnuntaina 25. tammikuuta @ 12:55

 • Kurjaa kysyvälle viitata vanhoihin juttuihin, sanoo Pissismummo, mut jos viitsit klikkailla oikean palkin kalenterista esille viime syksyltä 25.11.-08 postauksen ’Luuvaloa marraspimeillä’, asia selvennee hiukan 🙂

  Kommentin jätti Ellinoora · sunnuntaina 25. tammikuuta @ 19:55

 • Joskus ajattelen, että ompa ihme, kun ei meillä ole yhdistystä: Suomen kipupolviset ry. Lenkillä tulee tuttuja vastaan, kuulumisia vaihdetaan ja jokaisella melkein kommentteja polvesta. Linkuttavia ihmisiä näkee raitilla mennen tullen. Ja jos neuvoja helpotukseksi suostuu kuulemaan niin ne ulottuvat pihkasta volttareen.
  Siispä myötätuntoa kaikille kipupolvisille!

  Kommentin jätti Pabloo · tiistaina 27. tammikuuta @ 22:12

 • Oletko, Pabloo, ihan varma, ettei tuommoista yhdistystä olekin jo Yhdistysten Luvatussa Maassa ;)? Jos ei är-yynä niin muuten. Jos vaikka onkin joka nivelelle ja nikamalle oma yhdistys: Pissismummokin kuuluu sitten ainakin kolmen selkänikaman ja parin ison nivelen yhdistykseen. Juu’u, Voltarenia ja Orudista, kylmägeeliä ja lämpötyynyä – mutta pihkaa???
  Tekisi mieli tässä vähän rähjäillä pahimpina kipupäivinä: vai ei vierivä kivi sammaloidu! Sammaloituiskin nätisti, eikä iskisi kipunaa!

  Kommentin jätti Ellinoora · tiistaina 27. tammikuuta @ 22:41

 • Täydennys:
  KIPUNAT OAVAT ELONMERKKI!

  Kommentin jätti Pabloo · keskiviikkona 28. tammikuuta @ 18:18

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.