Pissismummo on ollut panevinaan tässä merkille, että mitä lähemmäksi seisaustaan talvipäivä käy sitä tihiämpään käy kämmiäinen. Jaa että mikäs se. No, esmes että Mummo panee Poikakaverin lahjavillapaidan (XL) pesukoneeseen, kun joku einestippa oli väsähtänyt kesken matkan lautaselta suuhu. Paita ilmaantuu hieno-ohjelmasta puhtaana, S-koossa ja valmiiksi huovutettuna. Ohje olisi tiennyt, että käsipesu. Mutta kukas ohjeita lukee.

Olipa Mummolla päivä, jolla oli minuutintarkka ohjelma. Tiedossa oli, että juna menee 11 yli ja sille ehtii kaksipyöräisellä kymmenessä minuutissa. Pissismummo askartelemaan pyörävajan lukkoa auki hyvissä ajoin. No, ei taas. Lukko jäässä. Hakemaan lukkosulaa. Sula roiskui takille ja käsille ja vaikka minne, mutta lukko ei auennut. Hakemaan vara-avainta. Ei, ei silläkään. Soittamaan taksia. Ei vastaa taksiasemalla kukaan, ei vaikka kuinka.

Pikkaisen kirpoi Mummoa kyllä, kun myöhemmin huomasi, että oli yrittänyt koko ajan väärällä avaimella. Oikea avasi lukon tietysti heti paikalla. Junan mukana olivat menneet mahikset ehtiä oikeaan aikaan oikeaan paikkaan. Seuraukset kaatuivat syliin dominoefektin kaltaisina: kahden päivän ohjelma meni uusiksi, vaati puolenkymmentä puhelua, tiukkaa sovittelua ja anteeksipyytelyitä.

Ai, miten niin väärällä avaimella. No, kun oli tullut käytyä lukkoliikkeessä teettämässä yksi uusi ja samalla hankkimassa merkkitunnisteita. Lukkoliikkeen myyjä oli oikein palvelualtis, pujotteli uuden avaimen Mummon nippuun käyttövalmiiksi ja napsautti vielä tunnisteetkin paikoilleen ohjeiden mukaan. Tuli väärä värikoodi oikeaan avaimeen – tai siis väärään avaimeen oikea väri – vai miten se oli.

Ystävä, jonka kanssa vihonviimetteeksi sovittiin uutta aikataulua, kävi lohduttamaan. – Sattuuhan tuota. Oli meilläkin muuten mukavat joulujuhlat paitsi että joulupukki sai sydänkohtauksen kesken kaiken ja kärrättiin pillit hinkuen sairaalaan. Toisen joulujuhlan aluksi pari mummelia karautti autonsa pihalla yhteen ja joulutunnelma kuumeni vaarallisesti syyllistä puidessa. Että kyllä kämmiäisiä sattuu muilleki.

Ja juuei, älkääs menettäkö toivoa, joulupukki on jo toipumassa. Ehtii varmaan aattona vielä sydämeenkäyviin töihinsä. Ja Pissismummo ehtii vielä kokea parit kämmiäiset. Sitä taitaa olla liikkeellä.

  • no johan ny.. kyllä munkin ny pitääs suunnitella (kun en oikeen osaa näillä konehilla) sulle oma ansiomerkki, mun oman oli tehny Kutri, oikeen uskalla sitä jakaa (tekijänoikeus?), mutta näin jo suusanallisesti oot säkin oikeutettu melekoosen sählärin merkkihin! tee siitä S kokoosesta villapaidasta persustanlämmitin, älä vain roskihin laita! se on mukava mettäreissuulla, pesäpallo-otteluus yms pyllyn alla ja aina niinku sitten muistuttamas sua(kin), että pyykkiäki on tullu pestyksi. aika palio tapahtu sun juhlissas, jälkeenpäin voi jo naureskallakin, mutta vakavia tilanteita oli roppakaupalla. käy sieppaamas mun plokistani Nice Blog, nappi, elikkä Karvinen, oot sen ansaannu, sei oo sählärimerkki, mutta plokisi on sen ansainnut, olen ihastunut näin sun ”huoneisiin”, kammareihin ja nurkkauksiin ja kauniisti ja eteerisesti toteutettuun ulkoasuun!

    Kommentin jätti vilukissi · sunnuntaina 21. joulukuuta @ 10:13

  • Pissismummo kiittelee ’naisploki’-arvonimestä :), muttei pysty nappia ottaan ’otsaans’ kun ei ikioman plokineuvojan laatima sivupalkki sitä salli. Mut Karvinen on kyllä kaikkien sählärienkin lempparikissa, sillä kun pysyy homma tassussa joka tilanteessa!

    Kommentin jätti Ellinoora · sunnuntaina 21. joulukuuta @ 11:28

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.