Mitä pitemmälle talvea päin aika sukeltaiksen sitä lyhyemmäksi käy päiväsydän, äimistelee Pissismummo. Aamuhämärä vaihtuu iltahämäräksi tuon tuostakin ihan huomaamatta. Uutistunnari säikäyttää aina mummosen horroksesta: mitä! joko se päivänkuvatus taas meni jälkeä jättämättä. Kyllä on sanottava, että peräti saamattomalta tuommoinen elämä näyttää ja sitäpä se onkin.

Pissismummo on tietävinään, että semmoisiakin iäkköihmisiä on, joiden hämäräpuuhat tuottavat pinottain neulottuja sukkia ja lapasia; pakastin tursuaa itse leivottua leipää ja piirakkaa, komerot kiiltelevät järjestyksen jäljiltä. Nih, ne häärivät ja käärivät tähän aikaan vuodesta, sommittelevat joulukortitkin omin kätösin, nuo aikaansaapikkaat.

Jo marraskuun puolella Pissismummo kevytpanikoi ja sai Poikakaverin lähtemään muassaan kierrokselle tavarataloon. Piti mukamas silmitellä mitä on tarjolla talossa, joka siis on täynnään vaikka mitä tavaraa tolkuttomuuksiin asti. No huh, semmoisista röykkiöistä mitään löydä. Sitäpaitsi onko nyt enää olemassakaan mummonkukkarolle sopivia tavaroita?

Melkolailla ansiottoman arvonnousun kokenut valtionrahainministeri patistelee kansaa kuluttamaan, että lama pysyisi loitolla. On siinäkin neuvo, ärisee Pissismummo. Mummonkillingeilläkös tässä pitäisi kasinotalouden husaarien tunaroima kassakriisi tukkia! Vaan sielläpä tungeksivat mummot ja vaarit kuuliaisen kuluttajakansan joukossa tavaroiden talossa hikihelmet otsalla.

Älkääs kertoko kelleen. Pissismummoahan ei Poikakaveri meinannut tietyltä pikkupikkuisten osastolta ulos saada ei niin millään. Eipäs kerrota enempää, kun ette kumminkaan malta olla siitä hiiskumatta.

 • Pikkupikkuiset ja mummot ovat liittyneet toisiinsa kaksipuolisen teipin avulla…

  Kommentin jätti mm · tiistaina 2. joulukuuta @ 23:21

 • Niitä on nyt liikkeellä, niin pissismummoja kuin aikaanasaapikkaillakin varustettuja.
  Justihin ny mä tarttisin sellaaset hanskat, johona ei olisi peukalo keskellä kämmentä.

  Kommentin jätti vaiskai · keskiviikkona 3. joulukuuta @ 11:18

 • mm; …nih ja vahvalla teipillä ovatki, ei tarvi kun kattoo pikkupikkuisen ekaa hymykuvaa, niin omakin naama on heti virneessä 🙂

  vaiskai; onko niitä sellaisiaki hanskoja olemassa, joissa se peukalo ON keskellä? Saattaisivat hyvinkin sopia Pissismummolle, hihii.
  Mukava blogi sinulla, jo kolmas ’pohojalaanen’ jonka löysin. Se on sitten herkullista tuo teidän syntymäkieli. Nyt kyllä jäi huolestuttamaan se miesressukka, josta kerroit taannoin, ettei sillä ollut päällänsä muuta kuin ohut paita. Pissismummo olis mieluusti ollut paikalla, niin harvoin pääsee näkemään housutonta vierasmiestä, hihii…

  Kommentin jätti Ellinoora · keskiviikkona 3. joulukuuta @ 20:23

 • Eikös olekin ihmeellinen vaikutus pikkupikkuisten kuvilla, saati sitten live-esityksillä. Hymy leviää kasvoille jo ajatuksestakin.

  Kommentin jätti Vallaton mummeli · maanantaina 8. joulukuuta @ 14:53

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.