Jos haluaa kuulua yleissivistyneeseen lukeneistoon, pitää osallistua kirjamessuille. Niitä järjestetään joka vuosi joulun alla ennen isänpäivää. Tehokkaimmat yleissivistyneet matkustavat Turkuun, kun messut ovat siellä ensin. Pääkaupungin Messukeskuskin saadaan  tuppotäyteen luku- tai muuten vain nälkäisiä, jotka haluavat nähdä suosikkijulkkiksensa lavalla livenä.   
 

Oi, olen minäkin ollut messuilemassa sen verran, että tiedän, mitä tungos on. Olen ymmärtänyt, että kaikenlaiset kirja- ja karjamarkkinat sun muut messut on tarkoitettu innostamaan osallistujaa ostopuuhiin.  Onhan meissä kuluttajissa kosolti niitä, jotka liikahtavat heti, kun tavara on ?erikoistarjouksessa tai myydään ?messuhinnalla? – alennusmyynneistä tai muista hullunpäivistä puhumattakaan.
 

Olen hankala kulutusyhteiskunnan jäsen. Vastustelen vaikutusyrityksiä, olen itsepäisesti omaa mieltäni, kun pitäisi olla samaa mieltä. Jatkan suoraan, kun porukkaa yritetään ohjata oikeaan tai vasempaan. Tutkailen tungoksen liepeillä (kiinnostavia!) marginaalisia yksityiskohtia, kun muut tarkkaavat oppaan osoittamaa pääkohdetta.
 

Kirja on hyvä lahja sellaiselle, joka lukee, ei hanki uutuuskirjaa heti itse ja jonka kirjamaku on tiedossa. Muutenhan kirja palaa paketissa kauppiaan harmiksi tai kustantajan varastoon aleaikoja odottelemaan. Eikä alea nykyään tarvitse kauan odotella.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.