Henkilökohtaisia mainoksia tipahtelee näinä aikoina tiuhaan Pissismummon ja Poikakaverinkin postilaatikkoon. Mummo ihmetteleiksen, miten niin monella tässäkin kaupungissa on kova hinku päättäjäksi, vaikka tietäähän tuon, että paikkoja on rajallinen määrä. Sitä paitsi tympeä on päättäjän virka, alituista istumista iltamyöhäiseen puheenpölötystä kuuntelemassa. Päättämisen puuhan positiivinen puoli on tilille rapsahtava kokouspalkkio, mutta toisekseen vastaantuleva kuntalainen syleksii perään ja eessä sekä takana päin moitiskelee kehnoiksi uutteroinnin tuloksia.
 

Pissismummolla on ollut kelpo äänestettävä kauniinvärisessä puolueessa ja on vieläkin. Kun niin kovasti informeerattiin paikallisen aviisin vaalikonetta, tuumi Mummo, että jos kysäisisi koneelta ken olisi päättäjäksi parhain. Vaan mitäs. Läjäpäin avoimia kysymyksiä oli tarjota vaalikoneella. Ittekkös tässä pitää ratkoa kaikki kaupungin ongelmat, nurisi Mummo, mihin puolestapäättäjiä enää ollenkaan tarvitaan. No, äläs, Pissismummo napsi pallukat kohdalleen ja tärkeyspisteet kaupan päälle. Ja kone valita raksutteli ehdokasta.
 

Mutta mitäs taaskin. Eihän tuo pystynyt päättämään ehdokkaastakaan, mokoma äänilottohärveli. Tarjosi kymmenen uppo-outoa nimeä, että valitse itte näistä. Ja kaikki olivat vääränvärisistä porukoista! Mummo reklamoi Poikakaverille, että vaalikone on värisokea eikä pysty päättämään mistään, mitä semmoisella tekee. – Ei pysty eikä mitään, tuumi Poikakaverikin.
 

Pissimummo hoksaantui kaivelemaan koneen uumenista entis-oivallisen äänestettävänsä näkemyksiä vaalikonetta vaivaaviin ongelmiin. Noo, piirun pari heittivät näkemykset siellä täällä Mummon valinnoista, mutta ei kuulunut tuo onneton koneen mielestä kymmenen parhaan joukkoon. – Kovin on kone turhantarkka nirppanokka, puhisi Mummo, – tietäähän tuon sokea reettakin, että tuommoinen mahtuu virhemarkinaaliin. 

 • Taidan linkittää tänne, kun tulin kirjoittaneeksi tänään samasta asiasta. 🙂

  Kommentin jätti Liisa · keskiviikkona 15. lokakuuta @ 18:27

 • Samoin huomasin! Ajankohtainen aihe tämä…

  Kommentin jätti Ellinoora · keskiviikkona 15. lokakuuta @ 19:42

 • Räpäsin minäkin tuolla koneella ja se ilmoitti minulle sopivat ja epäsopivat. Sopivia oli kaksi 74{b195221a10a1fd9fb3a5b01a51efd600d33662cb52de181d4366fdfbbc3c5b7a} ja 72{b195221a10a1fd9fb3a5b01a51efd600d33662cb52de181d4366fdfbbc3c5b7a} olivat samanmielisiä.
  Uskoa vaiko ei? Väri kun oli väärä. Huomenna ennakkoäänestän.
  Pabloo

  Kommentin jätti Pabloo · torstaina 16. lokakuuta @ 16:18

 • Pissismummo harkitsee myös ennakointia äänestysasiassa ja tuumii, että lienee paras pysyä tutunvärisissä tarjokkaissa. Paraneeko tuo vaihtamalla, jos on alunperin valinnut nohevan tarjokkaan – sanokoon vaalikone mitä sanoo.

  Kommentin jätti Ellinoora · torstaina 16. lokakuuta @ 18:13

 • Minäpä kävin ennakkoäänestämässä jo 15.10. Ihan järkinaista äänestin, mutta tänään sain kuulla, että hyvä ystävättäreni on ehdokkaana. Järkinainen hänkin.

  Kommentin jätti Vallaton mummeli · perjantaina 17. lokakuuta @ 17:17

 • Kävin kirjastossa minäkin, mutta vain kirjan hakemassa, olisi sinne mahtunut äänestyspuolellekin, mutta ei nyt ollut aikaa, kun Poikakaveri ootti autolla kielletyssä paikassa.

  Kommentin jätti Ellinoora · perjantaina 17. lokakuuta @ 20:33

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.