”Elämässä ei vuosilla ole merkitystä, tärkeintä on nauttia hetkistä”. Ajatus oli ystävältä tulleessa ruusukortissa. Elämä, vuodet, merkitys ja tärkeä ovat painavia sanoja. Ne tuntuvat painavan lyttyyn hennon ’hetken’.

Onhan vuosilla toisaalta merkitystä. Elämänpituisella matkalla vuodet ovat raskaana niihin latautuneista kokemuksista, muistoista ja niiden merkityksistä. Lauselma sisältäneekin ajatuksen, ettei vuosien määrä ole tärkeä.

Elämän hetkellisyys ei sekään ole kevyttä. Monella on kokemusta siitä miten silmänräpäys voi täysin muuttaa, jopa kokonaan päättää elämän. Kertomukset peruuttamattoman painavista hetkistä alkavat usein: jos…

Paino tulee siitä, mitä kannan mukanani. Menneiden paino tai tulevien pelko voi ihan luhistaa. Ilo hetkestä on aina yhtä kevyt, ohimenevä ja silti uusiutuva. Me dokumentoimme hetkiä, mutta niiden merkitys ei siitä riipu.

Hetki on kuin kukalle istahtava perhonen, jonka siipi värähtää ja sisäiset maailmani huojahtavat.

  • Kuin perhosen siiven värähdys…

    Kommentin jätti mm · keskiviikkona 27. elokuuta @ 12:02

  • Hei, pitäisikö sinun ilmoitella blogilistan pitäjille ettei blogisi päivity? Laitan sinut sivupalkkiini seurattujen listalle niin siitä pääsen tänne nopeasti viisaita sanojasi lukemaan.

    Kommentin jätti savisuti · keskiviikkona 27. elokuuta @ 20:13

  • Savisuti, kyselinkin tuota jo, ongelma on tiedossa, mutta ’blogineuvojani’ (Kuopus) ei ole ehtinyt vielä tehdä päivityksiä, jotka parantaisivat asiaa.

    Kommentin jätti Ellinoora · torstaina 28. elokuuta @ 16:49

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.