Pissismummon kouraan osui päivänä muutamana muuan akkainlehden alkutalven numero. Siinä kyseltiin lukijoilta tunnistavatko nuo itsensä aikuisnaisen 11 kategoriasta, jotka lehden mukaan ovat: boldis, deme, entsy, kovari, liris, mudis, mummo, pomo, rouva/täti, nyyhky ja villi.

Pissismummo tietysti oitis tutkimaan mummokategoriaa. Näin lehti siitä: ”Mummot eivät ole vanhoja. Mummous on elämänasenne. Mummot eivät lipitä lattea vaan juovat kunnon kahvia. Mummot ovat aliarvostettu hyväntekijöiden joukko. Osa mummoista kitkeröityy ja alkaa etuilla jonossa.”

No jopas sattui. – Juuei, ei ole vanhoja, ei tosiaankaan eikä varsinkaan omasta mielestäns. Hähää. Ja elämänasenne nimenomaan, tuumi Pissismummo naurunkureet kurtullaan. – Eikä lattee missään nimessä, kunnon kahvia olla pitää, kuumaa ja tömäkkää, minkä tuoksukin jo höristää sieraimia.  

Löytyipä toinenki käypä kategoria mainitusta kasasta. Se, joka etsii avaimia, lukulaseja, kännykkää ja pinnistelee nimien kanssa. Joskus pitää nimi panna oikein hakuun ja saattaapi kestää hiukkapiukka ennenko putkahtaa kuuru piilostaan. – Mitäs, on kuulkaa emolevylle dataa jo kertyny, Mummo puolusteleiksen.

– Saattaapi sitäpaitti muutes olla vielä ihka oma kategoria pissismummoille, tuumii tämä silmät sirrillään. – Yhtaikaa haikee ja ilonen, vaikee ja silonen, naisellinen ja narjakka, kiltti ja kipakka. Vai mitäs sanotten. 

*

PS. Pari päivää myöhemmin. Pissismummon Poikakaveri, tuo tekniikan ikuinen ihmemies, opasti (erittäin hienovaraisesti, hihii) Mummoa levyasioissa. Että ei ole kuulemma emo- vaan kova-, se mihin dataa kertyy. Että kuulemma kova- puolestaan istuu emo-ssa. Ja toi hän kaappiens uumenista nähtäväksi sekä emo-n että kova-n. Oh, kuin kaunis tuo kova- onkaan! Pissis halusi heti pöydällens ihailtavaksi kaappien kauneimman kova-n! Siinä se nyt nauttii ihailua ja arvostusta aamusta iltaan. Jo vain Mummon ny passaa! 

 

  • Mummoja on moneksi. Ei olla mitään klooneja 🙂

    Kommentin jätti mm · torstaina 5. kesäkuuta @ 04:08

  • ’Kloonimummo’, hihii, ei Pissis ainakaan!

    Kommentin jätti Ellinoora · perjantaina 6. kesäkuuta @ 11:40

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.