– No, kaikella kans se joutuu ihmisen laps leipäns tienaamaan, tuumaili Pissismummo tokeennuttuaan sääntömääräisestä vierailustaan suuhygienistin nojatuolissa. Miten hammasrivin plakinpoistoaskare voi olla kenenkään toivelistalla, sitä ei moni ymmärrä.

Tuoli oli mukava, ei sillä, vaan ei siinä osaa asiakas rennoksi heittäytyä, vaikka taustamusiikki kuinka korvaa hivelee. Nääs hammastarhatyöläinen ei hivele, pikemminkin karskuttaa ja nirskuttaa, kaivelee ja jyystää niin että veri vain ikenistä parskuu. Mahtaa olla vampyyrimäinen näky, onneksi itte ei näe.

Oivoi, kyllä tuli Mummolle ikävä helläkätistä ja empaattista tohtoriaan, joka ennen muinoin tämänkin puuhan hoiti muun tähdellisen kalustonkorjailun ohessa. Meni nimittäin tämä hän muuttamaan kätösensä toiselle paikkakunnalle, luuliko sieltä parempaa korjattavaa löytyvän, peijakas.

Kolmen vartin puuha oli ikävä, hinnakas eikä miksikään iloksi kenellekään. Pitääkö tämmöistä Mummon sietää? Ja kahdesti vuodessa muka, jos aikoo omat hampaansa pitää. Aikoopa hyvinkin, mutta kerta vuodessa saa kyllä riittää.

 • Missä muualla ihminen tuntee itsensä yhtä pieneksi ja avuttomaksi kuin operaatiossa hammaskiven poisto. Joku vaihtaa jopa paikkakuntaa hammaslääkärinsä perässä (jos voi). Ymmärrän heitä, ”perässähiihtäjiä”.

  Empatiaa Mummolle.

  Kommentin jätti Lastu · tiistaina 27. toukokuuta @ 07:48

 • Kiittää empatiseerauksesta hän. Mummokin jo harkitsi hammasmatkailua, mutta kun hiihtelee jo hapsihaiventenleikkaajan perässä toisaalle niin tuumiii hän, että on se nyt niin väärin, että vielä tämäkin..

  Kommentin jätti Ellinoora · tiistaina 27. toukokuuta @ 10:46

 • Luulin, että olen ainoa, joka valuttaa jo etukäteen karpalon kokoisia hikipisaroita ennen hygienistille menoa. Sama kärsimys kaksi kertaa vuodessa-onko se todella pakko!!! On se. Ja maksaakin ihan siasti.
  Huom-tulevana torstaina klo 12.oo Muista Pissis!
  Tuomien, suokukan, vaiveron…kukkiessa Pabloo

  Kommentin jätti Pabloo · tiistaina 27. toukokuuta @ 16:19

 • Karpalonpa hyvinkin kokoisia, juu. Mitä, eikö ole ennen muinoin tultu toimeen ihan ilman hygienistihenkilöä! (No, voipihan olla jotain yhteyttä tekokaluston yleisyyden kanssa, ettei karskutusta ymmärretty aikoinans.) Ehken se on vain kestettävä, mutta tsot tsot, kerran vuodessa saa riittää!

  Kommentin jätti Ellinoora · tiistaina 27. toukokuuta @ 18:59

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.