– Tämä se on joukkuepeli, jota minäkin ymmärrän, rykäisi Pissismummo ääneen tv-ruudun tuntumassa. On nimittäin kentällä laidat lähellä, jäätä alla ja pussi kummassakin päässä. Ähellyksen meininki on kanssa harvinaisen selvä: pitää saada mäiskittyä lätty vastapuolen pussiin ja pidettyä poissa omasta.

Mummo ei paljon perusta turhautuneiden muinaistietäjien horinoista ja toimittajain kouhotuksesta. Helppokos on neuvoa harakoita hallin katonrajassa, pelimiehet jäällä homman kumminkin hoitaa miten taitaa. Aina ei taida parhaiten. Kun läpyskä seilaa omien pussiin, Mummon Poikakaverilla käryää hiha. Se ei jaksa tyrimistä kestää. Jääkaapin ovi käy.

Mistään niin paljon kohkattu kuin Sakun tulosta viime päivät. Siinäpä messias nyt pyörii ja koko opetuslapsijoukko on ihmeestä ihan sekaisin. Poikakaveri mulkoilee epäluuloisesti valmentajaa. – Mahtaako tuolla olla homma hanskassa. Ettei vain olis palkkapaimen pantu asialle. Mummo ei ota kantaa.

Silleenkin peli on Mummon mielestä kirkas kuin pläkki: paras porukka voittaa. Turhaa pulinaa ja meuhketta pitävät studiossa, kootut selitykset ei meillä ketään kiinnosta. – Vaan mikäs luojanlahja se tämä yltiöpositiivinen Sinuhe suomalainen onkaan, Pissismummo pomiloi – kerrankin kaveri, jolla on vain hyvää sanottavaa.

Jo vain on mukava katsoa, kun leijonalauma pörrää jäällä, hiki roiskuu ja lopussa seisoo se kuuluisa kiitos tulostaululla.

 • Niin tuttua tohinaa ja sykkeen/verenpaineen nousua meidänkin sohvalla. Mitähän alienit ajattelevat seuratessaan läpyskän perässä kiitäviä aikamiehiä? Kovan työn takana on pääsy huilimaan sinne penalty-koppiin. 🙂

  Kommentin jätti Liisa · lauantaina 10. toukokuuta @ 11:36

 • Eikös olekin mainiota, Liisa, että niitä on naisiakin, jotka lystiksensä tuota ähellystä katselee – vaikka niin äijätouhua on kuin olla voi. Pissismummo muuten on olevinaan huomannut että tuomarit ovat tiukentaneet linjaa: koukkimiset, huitomiset, väärät taklaukset sun muut mielenosoitukset pyritään napsimaan jäähyillä pois. Silti välillä hinataan puolipökertyneitä kaukalosta ulos ja lapioidaan veriroiskeita jäältä. Kovaa touhua on.

  Kommentin jätti Ellinoora · lauantaina 10. toukokuuta @ 15:26

 • Se on sitä äitienpäiväviihdellä!

  Kommentin jätti Sananjalka · maanantaina 12. toukokuuta @ 08:37

 • Juuh, kyllä oli viihtyisä äitienpäivä täällä ihan muista syistä, kiitos vain kommentista, Sananjalka. Yhden erän jaksoin kyllä iltamyöhällä vielä ihmetellä USAn poikia vastaan käytyä matsia. Loppu tuli katsottua arkiaamuna ensi töiksi. Olihan verinen taisto! Kaikkea sai nähdä: ihme jäähyjä, outoja maaleja – tuomarien toimia eniten äimistellä. Mutta parasta tietysti, että loppunumerot jäivät leijonien hyväksi. Pelit jatkuvat, vielä.

  Kommentin jätti Ellinoora · maanantaina 12. toukokuuta @ 14:18

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.