Pissismummo veti päähäns vapun kunniaksi lippalakin, sen iankaikkisen mustavalkoisen. Ette vai tienneet, että kovasti tuo onkin mietintätehokas. Sen alla ajatus oikein muhii ja myllerteleiksen, kunnes napsahtaa kipakkaasti ilmoille. Tuohon lähimpään tupsukkapäähän Mummon vappuaatos useimmin osuu ja joskus uppooki.

Mummot ovat intohimoisia, päätyy Pissismummo napsauttamaan kylliksi asiaa ajateltuaan. Hähää, mitäs luulitte, etteikö muka. Lapsenkengistään vasta lennähtäneet aanailevat, että kaikenmoinen kevätriemu kuuluu vain niille. Pitäkääs vain säälinne. Mummoilla voi olla kevättä rinnoissa niin, ettei papparaiset pysy kyydissäkään. Nih. Tai päinvastonki voi tietty olla, jos ollakseen. Näkkeehän tuon eduskunnan ikämiesosastosta, että meno on mielessä ja lisävauhtia näpytellään intona piukassa, jos itellä on tiukassa.

Mummot tietää. Mistäpäs olis nuoripolvi maailmaan putkahtanu, jonsei olis harrastusta aikoinans ollu. Juu ja mikä ettei olis vieläki, tilaisuuen tullen. Nääppä mummo hymyämässä itseksens hyvillä mielin, soppii arvata että tilaisuus tuli. Yrmymummojen tilaisuus taas oli ja meni. Entisvanha rakkausrunoilija tiesi laulahtaa: ”Ja vuodet ne käy yhä vaikeammiks ja haaveet ne käy yhä haikeammiks..”

Asiaan. Pissismummon kevätneuvokki nuoripolvelle: Hassutelkaa vapaasti vappuna, vaan älkää ihmeessä repikö iloa irti kotoaan. Eikä ikinä väkisin.

 • Hauskaa ja iloista Vappua!

  Kommentin jätti Haavetar · keskiviikkona 30. huhtikuuta @ 14:36

 • Hilpeää, hilpeää! Vappua!

  Kommentin jätti Liisa · keskiviikkona 30. huhtikuuta @ 16:49

 • Hywää wabbua!

  Kommentin jätti olematon · torstaina 1. toukokuuta @ 09:16

 • tosiaan unohdin
  ei vanhempien sovi!!

  Kommentin jätti lämmöllä sulle kirjasi · sunnuntaina 4. toukokuuta @ 09:35

 • Tännekin vielä palasin sanomaan vain, että Just Noin.

  Kommentin jätti mm · torstaina 8. toukokuuta @ 09:21

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.