Iltapäivällä alkoi tuulla. Ajattelin viileää kasvoilla, tuoksua, jossa ripaus sulavaa routaa, männynhavua metsän suunnasta ja auringon lämmittämää asfalttia. Ajattelin viriä kuralätäkön kalvolla, äärilleen täyttyviä ojia ja niissä mulaavia pikkupoikia. Mielessäni kuulin kotiin päin maleksivien koululaisten äänet ja omien askelteni rahinan.

Paras kokemus kävelystä syntyy, kun antaa jalkojen viedä. Ne osaavat oikeille poluille niin kuin entisvanha hevonen kylältä kotiin. Jos päsmäröin jalkojani, ne eivät nauti kävelystä, sillä ne ovat omia polkujaan kulkevan naisen. Jalkani viipyilevät ja antavat aikaa havaita. Ne muuttavat suuntaa ja tekevät yllätysmutkia. Niillä tuntuu olevan oma tahto, halu näyttää millaista tutuksi luultu on toisesta suunnasta katsoen.

Iltaa kohti tuuli tyyntyi. Pihamullan pieniä alkuja tuli jotenkin sääli, ne kurkkivat mullasta malttamattomina aurinkoa ja lämpöä kaivaten. Syreenin helakan vihreät lehtinuput olivat tänään hivenen eilistä isommat. Katajan juurelta paistoi viluisen vuokon sini.

Kolme viikkoa ikkunasta katselua. Jokohan huomenna jaksaisin ulos.

 • Myötätuntoa sinne ikkunan sisäpuolelle. Näinpä tänään västäräkin. Tuntematon pikkulintu suoritti kylpyseremoniaa sydämen pohjasta pihaojassa ja se oli hauskaa katsottavaa. Tervetuloa ulos kevään tuoksuihin, metsäpoluille ja rannoille, joille on jo tullut paljon lintuja.
  Musikaalisesti torvia soittavat joutsenet ovat jo olleet ilona pari kolme viikkoa ilona.
  Eikö ole ihmeellistä tämä luonnon vaihtelut talvesta kesään…

  Vilvoittavia kevään tuoksuja lähettää

  Pabloo

  Kommentin jätti Pabloo · perjantaina 11. huhtikuuta @ 21:42

 • Kiitos luontoterveisistä, niitä olen onnekseni saanut toiseltakin ystävältä, tekstareina. Perjantaina siirrähdin kotinurkista tuota tuonnemmaksi. Lauantaina ulkoilin jo oikein kunnolla – virkistyin ja väsyin ihanasti! Sitkasta on mokoma ja kuuria tässä syödään, mutta päivä päivältä hiukan olo paranee.

  Kommentin jätti Ellinoora · sunnuntaina 13. huhtikuuta @ 18:39

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.