Eipä ole näillä kymmenin mikää nuorisomusiikin asiantuntija tämä Pissismummo, ei. Noo, jos tulikin joskus kirkollisella kustannuspaikallans räpänneeksi virttä hän, ei sitäkään sentäs ihan seurakunnan edessä. Jos lie ammoin beatleja kuunnellut tai rockin räimeeseen hiukka hurahtanut, ohhoh, onpa siitä muutama vuosikymmen mailleen vierähtänyt.

Uteliaana iäkköyksilönä poimi Pissismummo taannoin kaupungilta lehden. Tabloidin kannessa yrmyili risupartahenkilö pipo syvällä, joku bodomin lapsista arvatenkin. Lehti itseymmärtäytyi indierockpunkmetalzine-julkaisuksi. Sisäsivuja silmäillessään Pissimummo valaistui: on olemassa joka lajin punkkii, teknoo, retroo ja farkkurockii, new wavee, goa trancee, kasarii, u-geetä, rillipoppii, hardcoree, progee, emoo ja meloo; on black-, death-, hard-, folk-, trash-, extreme- ja hevimetallii – noin alkajaisiksi.

Mummo tutkimaan lehteä silmät sirrillään ja ottamaan kantaa. – Noita genretyksiä on niin paljon, ettei perässä meinaa pysyä, tuskaili kitaristi lehden palstalla [Juuei, ei pysy, ei] ja basisti säesti: me päästettiin säälimättä kaikki biisit hengestään [Hähää, ilmankos ovatki nyttemmin hengettömiä]. – Heviin kuuluu raja-aitojen kolkuttelu, totesi muuan metallimies [Juu, ja sen kolinan kuulee kuurokin]. – Levyltä löytyy synkkien sanoitusten lisäksi myös grunge-sävyjä ja lehmänkellon kilinää, luonnehti toimittaja erästäkin cd-julkaisua [Haa, viimein, oiskohan tää mummoille?].

Pissismummo pani merkille lehden sisäsivuilla läjäpäin angstisia ja rähjäisiä poikayhtyeitä seisomassa ja irvistelemässä kuvaajalle. – Synkkää porukkaa, tuumi Mummo ja aprikoi mikä niitä vaivaa. Supisuomalaisista nimi-innovaatioista Mummo ihan riemastui: Kiuas, Sydän Sydän, Monovisio, Korpiklaani, Apulanta, Miljoonasade, Kotipelto, Happoradio, Kuukoirat, Kotiteollisuus, Viikate, Mokoma, Egotrippi – näähän oikeen häröilee.

– Nonni, huokasi Pissismummo ja veti pipoa syvemmälle, – nytpä tiedän. Ei ole helppoa nuorisolla nykyään, pitäs valita genre ja löytää oma staili. Toista se on mummoilla, kunhan lempivirtensä muistaa. Juuh, ja sehän on se.. tämä..mikässenyt.. kun ovat menneet muuttamaan..

  • jou jou räppi vau vou…
    Osataan sitä täälläkin;)

    Kommentin jätti mm · keskiviikkona 9. huhtikuuta @ 18:13

  • Kokeile vaikka: autaoijeesuskunahdistussuuri_maatakäy voimalla valloittamaan_
    Kyllä räppää! 🙂

    Kommentin jätti Ellinoora · keskiviikkona 9. huhtikuuta @ 18:20

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.