Kirkolliskokous on uusittu vaan onko uusiutunut. Kokoonpano näyttää olevan kovin korkeatasoinen; kolmasosa edustajista on pappeja ja piispat itseoikeutetusti; on johtajia ja päälliköitä, lääkäreitä ja tuomareita, opettajia ja tutkijoita, joukossa muutama insinööri ja upseerikin. Ansioituneita (ja ikääntyneitä) neuvoksia on monta sorttia. Emäntä Liisa Pura ja kaivinkoneenkuljettaja Mauno Jouppi edustavat tavallisia seurakuntalaisia arvokkaassa seurassa. Nuorempien sukupolvien ainokainen edustaja on päässyt uutiseksi.

Helsingin hiippakunnan kahdestatoista ja Lapuan kymmenestä edustajasta peräti kaksi on naisia, Espoon hiippakunnan yhdeksästä yksi. Tässä seurassa Mikkelin ja Porvoon hiippakunnat suorastaan loistavat: kummassakin puolet valituista on naisia.

Mitä ihmettä tästä pitäisi ajatella. Päätyykö kirkko elämään omassa kuplassaan? Olisiko kirkonkin hengitettävä aikansa ilmaa, vaikka pärskien?

 • Luin Kotimaasta tiedot edustajista ja myönnettävä on, että se masensi. Niin paljon, että lopetin Kotimaan tilaamisen. Pitkään olen mielessäni arvotellut sitä byrokratian välittäjäksi eikä Sanan tai Sanoman välineeksi.
  Uudistusta tarvitaan meissä ja muissa, jos tahdomme säilyttää kristilliset arvot elämän perustana myös tuleville sukupolville.

  pohdiskeli Pabloo, ennen jumalanpalvelusta

  PS nyt varmaan Kotimaa menee konkurssiin, kun lopetin tilauksen

  Kommentin jätti Pabloo · sunnuntaina 2. maaliskuuta @ 10:36

 • Älä pelkää, konkurssia ei tule, seurakunnathan tilaavat luottamushenkilöilleen ja työntekijöilleen lehden joka tapauksessa. Se muuten onkin Kotimaa-lehden heikko kohta: on yritettävä paijata ruokkivaa kättä. Siitähän seuraa nössöilyä suuntaan jos toiseen.
  Kirkolliskokouksen vaalitavassa taitaa olla korjattavaa, kun sinne nykyisellä systeemillä päätyy kovin heterogeeninen joukko. Vaan niinpä se taitaa olla, että naiset käyvät kirkossa, tekevät kirkon työt ja miehet päättävät asioista. Vai?

  Kommentin jätti Ellinoora · sunnuntaina 2. maaliskuuta @ 13:26

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.