Kirjoita julkaistavaksi -kurssi alkoi avoimen yliopiston hulppeissa tiloissa Bulevardilla. Edullinen kurssihinta ja napakka kurssiohjelma pätevässä ohjauksessa; olisi luullut, että tupa on täynnä innokkaita nuoria eläkeläisiä pääkaupunkiseudulta, vaan voimalla seitsemän naisen mennään, lukkarina kokenut ammattilainen  Marketta Rentola.

Ensi töikseen kurssittaja pani meidät pareittain haastattelemaan toisiamme. Viidessä minuutissa esiin raapaistu informaatio kerrottiin vuorotellen julki. Porukalla tarkasteltiin, mikä esitellyssä oli kiinnostavaa. Kokenut ohjaaja kuuli oitis kohinan seasta oleellisen, kun me muut vasta etsiskelimme uusia aaltopituuksia.

Virkavuosinani jouduin kerran ja toisenkin paikallislehden haastattelun kohteeksi jossain työhön liittyvässä asiassa. Monenlaista toimittajaa siinä tapasi. Yksi untuvikko jäi mieleen, hänellä oli hyviä kysymyksiä, hän osasi kuunnella, oivalsi tarkoitukseni ja valmis juttukin oli hyvä. Onkohan toimittajuus synnynnäistä?

Oikeastaan nautin rymistelyvauhdista vaihteeksi. En kuvittele, että minusta tulisi kahdessa kuukaudessa toimittajaa, mutta sisäinen karhuni taisi herätä talviuniltaan.

  • Olen joutunut sekä haastattelemaan että olemaan haastateltavana. Kummassakaan en ole ollut mitenkään erinomainen. Silti hyvä haastattelija on saanut minustakin ulos vaikka mitä. Osaksi se on varmaan synnynnäistä, mutta kyllä siihenkin tarvitaan ammattitaitoa ja usein kokemusta.
    Tuo kurssi tuntuu todella hyvältä mahdollisuudelta. Tällä puolella lähtölaskentaa täytyy pitää silmät auki. Ei tiedä, mihin sitä vielä innostuukin. Joskus.

    Kommentin jätti mm · perjantaina 22. helmikuuta @ 17:24

  • Päätin joskus vielä työssä ollessa, etten jätä kaikkia haaveiltuja asioita ”sitten-kun-olen-eläkkeellä…” -vaiheeseen liian monta varoittavaa esimerkkiä nähtyäni. Nyt kun on jo peräti toinen eläkevuosi menossa voin sanoa: uusia haaveita pukkaa sitä mukaa kun entiset haihtuu. Näin on kuin sanot: ei tiedä mihin sitä vielä innostuu. Ja kun into iskee on pantava toimeksi.

    Kommentin jätti Ellinoora · perjantaina 22. helmikuuta @ 17:46

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.