Kanavalla Anu Silfverberg valitteli ettei ehdi katsoa kaikkea kiinnostavaa eikä televisio-ohjelmista saa tietoa tarpeeksi. Jopas heräsi myötäkiukku, ei ehtimisestä – aikaahan on – vaan tiedotuksen alkeellisuudesta.

Aikakauslehden välistä tipahtaa joka viikko TV-maailma. Ohjelmatiedot eivät aina pidä paikkaansa, uusintoja ei kerrota, tuntuu sattumanvaraiselta mitä ohjelmia esitellään ja miten. Kiinnostavia ohjelmia lipsahtaa ohi, kun kerrotaan vain otsikko, ei sanaakaan sisällöstä. Täydentävää tietoa saa päivälehdistä, jos jaksaa kahlata kaiken kahdesta kolmesta lähteestä.

Tallentava digiboksi on oiva keksintö, se sopii maikkarin ja nelosen ohjelmille, joista voi kätevästi kelata tarpeettomien mainosten yli ja lyhentää katseluaikaa. Sinänsä tehokas ohjelmien mainonta kaikilla kanavilla näkyy menevän överiksi, samalla pätkällä piinataan viikkotolkulla joka välissä.

Entäs nykykatsojan kirosana: pimeä uusinta. Iäkkökatsoja joutuu yhtä mittaa toteamaan: tämän olen jo nähnytkin. Eikä se johdu alituisesta katsomisesta, vaan siitä, että valikoituja leffoja ja kehuttuja sarjoja pyöritetään uudestaan ja taas. Aplodeerata täytyy, kun joku uusi laatusarja tai ennen esittämätön elokuva ilmaantuu. Mitä tämmöinen arpajaismeininki on?

Kannattaisiko tiedottaa yksityiskohtaisemmin, profiloida ohjelmatyypit ja katsojaryhmät niinkuin esimerkiksi Pikku Kakkonen, Kotikatsomo tai Kino Klassikko. Monella toistuvalla ohjelmalla on tappavan tylsä nimi, joka ei kerro sisällöstä mitään. On rappua ja reppua, prismaa ja priimaa, zoomia, talkia, pistettä ja mottia. Selkeyttä tietoihin!

En edes halua sisäistää markkinoitua trendikatsomistyyliä: surffataan kanavilla, katsotaan pätkä sieltä ja toinen tuolta. Haluan valita mitä katson ja tietää mitä voin valita.

 • Olen samaa mieltä. Sattumalta esim. yksi lauantai avasin päivällä television, josta tuli mielenkiintoinen dokumentti itkuvirsiterapiasta! :)Nimen perusteella ei sitä olisi voinut millään arvata, eikä lehdessä ollut mitään esittelyä. tuntuu kuin nämä, ohjelmasuunnittelu ja -esittelyt ja kaikki on kiireessä ja jotenkin huolimattomasti tehty, kuten moni asia nykyään, kun kaikilla on aina kiire.

  Kommentin jätti SusannaR · torstaina 21. helmikuuta @ 21:57

 • Tässä ihan hiilestyy lupamaksajana ja veronmaksajana saako vastinetta rahalle, vai mitä. Pitää olla sen seitsemän kanavaa ja sitten ei riitä niille kunnon ohjelmaa. Ääliömäisiä kilpailuja, tositeeveetä ja naurusarjoja – ketä ne kiinnostaa. Niinno, ehkä niitä joku katsoo, kun muuta ei ole tarjolla. Eräänlaista itkuvirsiterapiaa tämäkin, Vai mitä Susanna 🙂

  Kommentin jätti Ellinoora · torstaina 21. helmikuuta @ 22:15

 • Niin, on se hyvä että on nämä blogit 😀

  Totta, minäkin olen miettinyt miksi tv-lupaa edes maksaa. Amerikkalaista saippuaa ja outoa silppua…!

  Varmasti Suomessakin olisi paljon hyviä ohjelmantekijöitä, mahdollisuus saada laadukkaita elokuvia ja dokumentteja televisioon…

  Joskus sentään tulee jotain hyvää, näköjään senkin vain jotenkin vahingossa löytää. 🙂

  Kommentin jätti SusannaR · perjantaina 22. helmikuuta @ 20:45

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.