Kävin yhdessä Toisen kanssa katsomassa kotimaisen elokuvasyksyn uutuuden joulunalusviikolla. Musta jää on saanut kehuja erityisesti päähenkilöidensä, kahden naisen vahvojen roolitöiden perusteella.

Elokuvan juonikuvio käynnistyy melko tavanomaisella rakastelukohtauksella ja parisuhteen uskottomuuden paljastumisella. Jatkossa draamaa kehitellään mustasukkaisuudesta, joka viimein kääntyy tragediaksi. Lopussa moni kysymys jää auki, kaikki tapahtunut ei tunnu ihan katu-uskottavalta eikä rikoksen puolelle kääntyviä tapahtumia selvitellä lopuksi mitenkään.

Outi Mäenpää tekee ainutkertaisen, huikean intensiivisen roolin, jonka varassa tapahtumat vyöryvät eikä kuolleita hetkiä synny. Myös Ria Kataja toisen naisen osassa on modernin nuoren naisen vahvuuden väkevä tulkki.

Aikuiskatsoja havainnoi lievästi hämmästyneenä nuoren miesvoittoisen yleisön naureskelun seksikohtauksille ja varsinkin naisten ronskille kielenkäytölle. Loppua kohti tarinan traagiset käänteet hiljensivät yleisön. Rankka, mutta ei synkkä elokuva. Kannattaa katsoa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.