Konserttitalon aulassa tapasin tutun opettajapariskunnan. Puhe livahti Jokelan tapahtumien jälkimaininkeihin. Kyselin heiltä mitkä ovat tunnelmat heidän kouluissaan ja pelottaako. – Niin paljon on häiriintyneitä lapsia eikä ole apua tarjolla, huokasi vararehtori, itsekin äiti. – Ei tämä tapaus mikään yllätys ollut, totesi rehtori-isä, – pelätä ei auta, mutta tarkkana saa olla.

George Crumbin soolosellosonaatin dramaattiset sävelkuviot ja Beethoovenin Sonaatti pianolle ja sellolle (op. 69) soivat laatuisasti diplomiresitaaliaan esittävän sellistin ja hänen taitavan säestäjänsä yhteistyönä. Päätösnumerona oli Piazzollan Le Grand Tango. Sävelissä voi kuulla oman aikamme repivää ahdistusta, mutta myös rauhoittuvia harmonisia sointuja. Onnistunut resitaali.

Lähtiessä saatoimme vaihtaa muutaman ajatuksen tuttujen nuorten kanssa. He lähtivät siitä karonkkaansa, me ajelimme vaikutelmiamme mutustellen kaupungin halki ja moottoritietä kotiin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.