Rakastan yllätyksiä, minussa kihelmöi, kun pääsen tekemään jotain ensimmäistä kertaa elämässäni. Luulisi, että tähän ikään kaltaiseni perusutelias ihminen on jo kokeillut melkein kaikkea, mutta ehei, läheskään. Tänään viimeksi pääsin semmoiseen puuhaan, jota en ikinä ennen ole edes kuvitellut tekeväni.

Innokas nuori ohjaaja pani projektimummelit huovuttamaan. Ensin keskusteltiin lampaista, keritsemisestä ja karstaamisesta. Niille hahtuvapalleroille, joita karstaamalla lampaanvillasta muovataan, löytyi montakin nimeä: leppeet, lepereet, röllit. Moni oli kehrännyt leppeistä villalankaa. ’Pässinpökkimien’ pistely muistettiin.

Olipa rattoisaa kieputtaa kelmupalleron päälle erivärisiä villahahtuvia, pyöritellä kämmenissään vähitellen villaista palloa väliin kuumassa saippuavedessä kostutellen. Kun villapallo oli huopaantunut tiiviiksi, saippua huuhdottiin pois raanan alla kuumalla ja kylmällä vuorotellen ja lopuksi pallo puristettiin kuivaksi.

Vanutuksen, huuhtelun, leikkelyn ja muovailun lopputulemana oli kaunis huopakukka. Kädet tuoksuivat villalle ja ruusukäsivoiteelle, jolla lopuksi lääkittiin saippuaveden rypistämiä sormenpäitä. Mummeleilla oli hauskaa ja niin oli meillä ohjaajillakin. Pieni huopakukka päätyi kotona Muumimamman hatuksi.

  • Kuulostaa ihanalta! 🙂 Hassua tämäkin; puhuit aiemmassa telepatiasta, ja hyvin usein kirjoitat samasta asiasta mitä olen juuri ajatellut tai puhunut! (esim. viime lauantaina puhuin ystäväni kanssa telepatiasta, sitten kirjoitit täällä siitä. Äsken luin lehdestä Suomen käsityömessujen mainoksen jossa oli (ehkä) huovutetun ketun kuva, ja ajattelin, miten mukavaa olisi kokeilla huovutusta! Joten oli sitten heti ilahduttavaa lukea täältä Sinun kokemuksesi. 🙂 Täytyy kokeilla!

    Kommentin jätti SusannaR · perjantaina 19. lokakuuta @ 09:08

  • Olen huomannut saman – mikä lie, mutta näin meille näyttää usein käyvän. 🙂

    Kommentin jätti Ellinoora · perjantaina 19. lokakuuta @ 11:47

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.