Toinen sanoo, että pihaprojektin kakkososa on voiton puolella. Ainakin maankääntäminen on tehty, talon seinusta peitetty soralla, multakasa hajotettu ja kuskattu juurenpätkää ja muuta rompetta asianomaisiin jätepönttöihin joka välissä, kun sateelta on saatu poudansilmäkettä. Istutusalueet erotettiin nurmikosta kamalalla vihreällä muovilevyllä, jota tuohon tarkoitukseen myydään. Kestääkö tuo pakkasta, ihmettelen.

Pihassa on kasoittain kurpitsan kokoisia ja siitä pienempiä erimuotoisia kiviä, joita aion sijoitella istutusten lomaan ja seinustoille. Oikein odotan, että siihen puuhaan ehdin! Kivipiha on kauneimmillaan aina sateen jälkeen, kun kivien värit ja muodot tulevat esiin. Vuorenkilvet istutettiin jo perenna-alueen laitaan. Saattaapa olla vielä yllätyksiä edessä, kunhan vaahteran lehdet kellastuvat ja tuuli pudistelee ne istutusten niskaan…

Tänään Kurnu (oravanpoika) kävi taas viuhahtamassa pihassa. Siinä se tarkkaili minua tammenterho käpälissään ja kuunteli pää kallellaan, kun juttelin sille. Sitten peitteli saaliinsa huolellisesti multaan ja kipaisi uutta hakemaan. Saa nähdä löytääkö tuo kätkönsä aikanaan vai pukkaako kohta tammentaimea keskelle kukkaistutuksia.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.