Yst. Sosiaalineuvos on horjumaton kunnallisen terveydenhuollon puolesta puhuja. Hänellä on pelkästään hyviä ellei suorastaan erinomaisia kokemuksia julkisten terveyspalvelujen viidakoista. Kustannustietoisena hän arvostaa lääkärimaksujen kohtuullisuutta ja paikkakuntansa merkkihenkilönä saa parhaan mahdollisen palvelunkin tarvitessaan, minkä seikan vaikuttavuuden hän tietysti kieltäisi, jos voisi. Sitä paitsi hän on erinomaisen terve ikäisekseen.

Päätinpä kokeilla kunnallista pikku vaivaani. Kaupunkimme terveyskeskus on tullut kuuluisaksi siitä, että lääkärinvastaanoton ajanvaraukseen ei hevin pääse puhelimella, puhuvat jonottaneensa tuntikausia. Ajattelin kumminkin yrittää, jos hoitopuolelle onnistuisi. Pitkällisen tietopolun päästä kaupungin nettisivuilta löytyivät viimein ajanvarausnumerot terveydenhoitajalle. Erikseen piti hakea toisaalta karttaa, josta selvisi mihin hoitotiimiin tässä kaupunginosassa asuva kuuluu.

Jo toisella soitolla sain ajan huomiseksi ja ohjeet valmistautumista varten. Odottelin aikaani tilavassa ja valoisassa aulassa. Vartin yli koputin avoimeen oveen ja kyselin aikani perään. – Olinkin juuri aikeissa kutsua teidät, olkaa hyvä vain, vastasi nuorehko terveydenhoitaja häkeltymättä. Itse toimenpide sujui nopeasti asiantuntevin ottein ja kotihoito-ohjeet sain kyselemättä. Palvelu oli maksuton. Poistuin tyytyväisenä. Taisivat saada minusta uuden asiakkaan, aikaa on odotellakin.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.