Pissismummo on lukenut lehdestä, jotta naisväki elää kuulemma tilastojen mukaan iäkkäämmäksi kuin mies-. Suuret ikäluokat ja niiden naisikkaat ovatten hyvää vauhtia tulossa mummoikään. Kaamea kasa mummoja ilmaantuu siis tuota pikaa vuosikymmeniksi pilaamaan maisemaa. Eipä paljo muuta mummovuoren takaa näy ja jokunen papparainen sielä jos vilahtaa, ei se joukosta erotu.

Päivittelyä riittää, nimittelevät mummoja aikapommiksi, ongelmajätteeksi, kustannuseräksi ja ties miksikin. Pommi pitäis kaiketi räjäyttää niiden mielestä. Siinäpä lentelis mummot iloisesti taivahan tuuliin. Jäte kärrättäis ongelmajätteenhävityslaitokseen. Jo vain nousiskin tuprakka savupilvi kuin ausvitsistä aikoinaan. Ja kustannuserät hoitais inflaatiokehitys.

On se niin väärin, että nuoremmat sukupolvet kohta koulusta päästyään joutuvat valtion ja kuntien kassakirstuja vahtimaan. Johan siinä harmaantuu huolesta komiakin tukkapää. Yhteiseen piikkiin otetut velat olis saatava maksettua ja uutta vain pukkaa, kun on ennakoitava muhiva mummopommi ja kaikin puolin ikävä huoltosuhdenäkymä.

Oottakaas oskut, teillekin napsahtaa nakki aikanaan, Pissismummo ähäskutittelee. Mummo ei tosin onnekseen vielä ole kunnallisessa huoltosuhteessa, mutta mistäpäs tietää mikäpäivä. Pommi tikittää.

 • Juuri niin.

  Kommentin jätti Obeesia · keskiviikkona 15. elokuuta @ 18:44

 • Mietinpä rivejä lukiessa, että mitäs ne oskut sitten tekevät, kun mummot ovat kadonneet kirkonpenkistä, vapaaehtoistyöstä jne ja papparathan ovat jo aikaisemmin kadonneet. Kenellähän se puulusikka on silloin kädessä?

  Pohdiskeli Pablo

  Kommentin jätti Pabloo · keskiviikkona 15. elokuuta @ 20:16

 • Kiitos kommenteista, Obeesia ja Pabloo. Näkymät eivät ole ruusuiset, olen huolissani niistä, jotka joutuvat mummo-ongelmaa ratkomaan, kunhan olemme siinä pisteessä, että meistä ei siihen ole apua eikä vertaistuki riitä..

  Kommentin jätti Ellinoora · keskiviikkona 15. elokuuta @ 21:48

 • Olen samaa mieltä! Tosin ainakin nyt Espoon kaupunkin rekrytoi eläkeläisiä keikkatyöhön jne, ovat toivottuja työhön jaksamisensa mukaan…ja iloksi monessa muussakin asiassa. Kannattaa ehkä jättää ”nuorten nousukkaiden” kommentit omaan arvoonsa, ehkäpä heille pilkka kalahtaa omaan nilkkaan.

  Kyllähän ennen ilman byrokratiaa ja monimutkaisia terveydenhuoltojärjestelmiäkin vanhukset hoidettiin; osana sukua tms. Miksei siihen enää kyettäisi?

  Kommentin jätti SusannaR · torstaina 16. elokuuta @ 15:25

 • Niin, ehkä tuo oli liian idealistinen kommentti :), onhan nykyäään yhteiskunta täysin erilainen, ”aikuisilla lapsilla” vaativat työt ja luottamustehtävät ja kaikki…;) mutta tarkoitin että ehkä voisi jotenkin osittain ainakin siirtyä taaksepäin, hiljentää yhteiskunnan (kohti tuhoa) menemistä…sitä slow-lifeä, lapsista vanhuksiin ja siltä väliltä.

  Kommentin jätti SusannaR · torstaina 16. elokuuta @ 15:27

 • Susanna, kiitos kommentista! Idealismiakaan ei kannata pelätä, sitä tarvitaan tämän teräksenkovan realismin puristamassa maailmassa. Kaikissa ikäluokissa on onneksi sekä slow- että show-ihmisiä!
  Olen äitini vanhuusvuosien myötä joutunut ajattelemaan monelta kantilta asioita. On tullut sellaistakin näkökulmaa, jota ei koulutus eikä ammattikokemus antanut. ’Mummot’ ovat yksilöitä, vaikka heitä olisi paljon, he eivät ole yhtenäinen porukka. Jokaisella on historiansa, kykynsä ja rajoitteensa.

  Kommentin jätti Ellinoora · torstaina 16. elokuuta @ 17:06

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.