Yst. Sosiaalineuvoksen yksityiselle kesäterassille kuului kahvikutsu jälleen, kuten mieluisaksi tavaksi jo on tullut. Kuolleen luumupuun tilalle vasta istutettu kirsikkapuu oli jo ehtinyt kukkaan! Joka kevät pihaan tulee jotain uutta ja kaunista, mikä kertoo asujan hyvästä kunnosta ja vireästä otteesta elämään. Ihailtavaa!

Syvänsinisten orvokkien hehkussa ja sinisen keinun keinahdellessa katoksen alla maistui sekä juttu että kahvi. Puhe liikkui sekä paikallisissa että seurakunnallisissa, molemmille läheisissä kuvioissa yksityisempiä mietteitä ohittamatta. Sisätiloissa katseltiin vielä isännän taannoisen Italian matkan upeaa kuvasatoa tietokoneella ohjatulta taulutv:n ruudulta.

Onkohan yksinäisyyden tunne enemmän naisten kuin miesten ongelma, arveli kahdeksankymppinen ystäväni, jolla on korkeasta iästä huolimatta vielä luottamustoimiakin ja vapaaehtoistyötä riittämiin. Iän karttuessa vanha ystävä- ja tuttavapiiri harvenee. Lähisuhteita kannattaa hoitaa  ja sosiaalista verkostoa uusintaa pitkin matkaa.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.