Kuuntelin kahdesti Soininvaaran haastattelun Punaisessa langassa. Tyyppi on mainion tonttumainen, ulkoiselta olemukseltaan kuin sadun kääpiöistä Viisas. Hänen odottaisi puhuvan kuivan asiallisesti, harvakseltaan, vähän oraakkelityyliin. Sitten yllättyy hänen ajatuksensa nopeudesta ja selkeydestä, huomioidensa terävyydestä ja siitä miten loistavasti ja luovasti hän yhdistelee hallitsemaansa tietoa visioihinsa.

– Julkisuus on saanut yliotteen politiikassa, on tärkeämpää miltä asiat näyttävät kuin miten ne ovat. Keskustelua leimaa älyllinen varovaisuus, sanotaan vain turvallisia lauseita. Kokouksissa jaaritellaan turhia, kovin vähän tulee tulosta. Julkisuudessa vaietaan tärkeistä asioista ja takerrutaan pinnallisiin, koska lehtimiehet eivät ymmärrä mitkä asiat ja tehdyt päätökset ovat tärkeitä. Puoluepolitiikasta katoaa sisältö, poliittinen maasto pensastuu. –

– Saalistuskapitalismi ja kaikenlainen ahneus rehottaa. Jatkuva talouskasvu ei olisi tarpeen hyvinvointivaltion ylläpitämiseen tietyn rajan jälkeen, joka Suomessa on jo ylitetty. Köyhtyminen ei ole kivaa, mutta mitään lisäarvoa jatkuva rikastuminenkaan ei elämään tuo. Suomalaiset ovat työhulluja, on aivan turha uhraus tehdä liikaa työtä jatkuvan vaurastumisen eteen. Pitäisi ottaa rennommin, tyytyä vähempään. Petetyn keskiluokan kapina voi yllättää jonakin päivänä. –

Tontut ovat jo huomanneet: tämä ei ollut se elämä, jota halusimme elää. Ja tehneet johtopäätöksensä.

  • Hienoja ajatuksia Soininvaaralla, olen aivan samaa mieltä hänen kanssaan!! Ihmetyttää se jokin, mikä ajaa ihmisiä aina vain suurempaan ja suurempaan, kuin oikein pakoon sitä mikä on ihmisyydessä tärkeää…olen ajatellut, että ihmiset eivät enää USKALLA pysähtyä.

    Kommentin jätti SusannaR · lauantaina 28. huhtikuuta @ 20:20

  • Saattaa olla kuten sanot. Kun nostetaan vaurastuminen ja rikastuminen päätavoitteeksi elämässä, se merkitsee henkisten arvojen, ihmisenä kasvamisen ja ihmisten välisen solidaarisuuden jättämistä marginaaliin. Pakoa tai pelkoa, ehkä molempia, samalla myös piittaamattomuutta ja ahneutta?

    Kommentin jätti Ellinoora · sunnuntaina 29. huhtikuuta @ 14:50

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.