Heräsin ajatukseen, että on torstai ja tänään pitää käydä kaupasta tuoretta leipää, luomukevytmaitoa ja omenia. Avasin oven aurinkoiseen pihaan hengittääkseni aamua syvään ja kas: tulppaaninalut nousevat ihan hulluina maasta. Voi, ettei tulisi yöpakkasia, vaan minkäs mahtaa jos tuleekin.

Kolmannen huoneen kirjahylly on levällään. Osa kirjoista on sängyllä, hyllyjä pyyhitään. Kansioiden sortteeraus on tältä erää ohi, ne vähenivät neljännekseen alkuperäisestä. Hyllykössä on ylinnä Grimbergin nahkaselkäistä Kansojen historiaa, Toisen isältään perimä kirjasarja. Sen ulkoasu on kaunis ja sisältö painava. Saa nähdä milloin innostun historiasta. Se tuoksuu pölyltä ja unohtuneilta myllerryksiltä. Ensimmäisen osan sivulla 352, joka aukeaa umpimähkätyyliin, näyttää olevan egyptiläisiä rakkausrunoja. Aistillisia! ”Egyptiläiset olivat iloisia ja huolettomia ihmisiä, jotka pitivät arvossa kaunista laulua tai hauskaa satua ja suruttomasti nauttivat elämästä olut- tai viinilasin ääressä.” Olivatko? Eivätkö ole enää?

Omia aikaansaannoksiaan ei ole helppo hylätä. Lukioaikaiset aineet, opiskeluvuosien esseet, työvuosien ammatilliset artikkelit, alustukset, dispositiot erilaisiin tilanteisiin – niitä riittää. Ihan kaikesta en kyennyt luopumaan, vaikka paljon tuhkaa jo takassa onkin. Sipulia kuoritaan, kerros kerrallaan.

 • Nappasin sinut kiinni itse teosta 😉

  Älä ihmeessä hävitä aikaansaannoksiasi. Maksaisin mitä vain, jos voisin lukea omiani, mutta kun tallella ei ole kuin yksi ainoa kilpakirjoitus.

  Aika tavaran palkitsee, sanotaan. Mutta hengentuote kasvaa arvoon, mitä ei mitata minkään valtakunnan valuutalla;) Ja se on paljon se.

  Olen haastanut sinut sanameemiin. Ole hyvä.

  Kommentin jätti Paju · torstaina 29. maaliskuuta @ 22:04

 • Viime hetkillä saitkin! Ehkä lykkään näiltä osin putsausoperaatiotani. 🙂
  Osaisitkohan neuvoa mitä teen tälle ratkaisemattomalle yhtälölle: kirjojen määrä on noin puolitoistakertainen kirjahyllyissä oleviin kirjanpaikkoihin nähden? Siitä johtuu, että kaapeissa ja hyllyjen ja katon välissä on pinoja…tuo ei näytä hyvältä. Divari on sikäli huono ratkaisu, että jos menen ovasta sisään kirjakassin kanssa, tulen ulos saman kassin kanssa, kirjat vain ovat vaihtuneet 🙂
  Kiitän haasteesta, tutkitaan, mistä on kysymys.

  Kommentin jätti Ellinoora · perjantaina 30. maaliskuuta @ 13:07

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.