Pääkaupunkipäiväni päätteeksi houkuttelin Toisen työstä päästyään katsomaan kanssani paljon puhuttua uutuusfilmiä The Queen. Pääosan esittäjä sattuu olemaan suuresti arvostamani englantilainen näyttelijä, Helen Mirren, jonka status on aina vain kohonnut viime aikoina palkintojen myötä. Katsojia oli runsaasti, ikäisiämme enimmälti.

Ristiriitaisia tunteita herättävä ja yhä roolissaan toimiva brittiläisen kuninkaallisuuden ruumiillistuma ei ole helppo rooli tehdä vakavissaan. Mirren on niin laadukas näyttelijä, että edes tahatonta komiikkaa ei lipsahda mukaan pieteetillä toteutettuun kuningatarhahmoon. Hän onnistuu tuomaan todella hienosti esiin päähenkilön inhimillisen murtumapisteen ja hitaan taipumisprosessin tilanteessa, johon protokollasta ei ole apua.

Tärkeässä roolissa on myös vasta valittua pääministeriä esittävä Michael Sheen, joka onnistuu täydellisesti välittämään esittämänsä henkilöhahmon karismaattisuuden. Elokuvan hahmot myös yllättävät. Prinssi Philip näyttäytyy elokuvassa varsin kovana ja kulmikkaana ja prinssi Charles mielikuvaa pehmeämpänä ja diplomaattisempana. Kuningataräidin esittäjä muistuttaa esikuvaansa kovin vähän. Muu kuningasperhe loistaa poissaolollaan.

Pidin elokuvasta. Tarina oli faktan ja fiktion sekoitusta; henkilöt olivat todellisia ja elokuvaan oli leikattu mukaan kohtalaisen runsaasti myös aitoa, alkuperäistä uutisfilmimateriaalia. Tarinan kulkuun eläytyessä saattoi jopa unohtaa, ettei pääosaa esittänytkään kuningatar Elisabet itse – mikä jo sinänsä kertoo jotain.

 • Kiitos leffa-arvostelusta, kun itsekin mietin pitäisikö mennä katsomaan tämä, on niin mielenkiintoinen!!

  Kommentin jätti SusannaR · torstaina 1. helmikuuta @ 10:16

 • Olisi kiva lukea blogista, miten koit! Voi olla että koet eri tavalla jotkut asiat.

  Kommentin jätti Ellinoora · torstaina 1. helmikuuta @ 12:24

 • Juu, kommentoin kunhan vain pääsen katsomaan – ollaan miehen kanssa jo vuoden ajan yritetty päästä leffaan…ois kiva joskus mennä katsomaan jotain ennenkuin voi jo hakea dvd:n. 🙂 Palataan asiaan.

  Kommentin jätti SusannaR · torstaina 1. helmikuuta @ 22:58

 • Vielä sen verran, että dvd:llä Skotlannin upeat maisemat eivät taatusti pääse oikeuksiinsa!

  Kommentin jätti Ellinoora · perjantaina 2. helmikuuta @ 16:12

 • Kiertelin tänne vanhaankin. Minäkin pidin tästä filmistä ja Mirrenistä ja aika lähelle arvioitasi minunkin mietteeni menivät. Minustakin Sheen oli todella hyvä. Oli mukava verrata arvioita. En ole tavannut muita katsojia.

  Perheen nuoriso ( tai siis ainakin entinen nuoriso, alkavat jo vanhentua hekin) pitää Mirrenistä. Katsoimme elokuvan DVD:nä äskettäin joukolla. Heiltäkin suotuisat kommentit.
  Olin elokuvissa Miehen kanssa. Ei ollut monta miestä näkyvillä.

  Kommentin jätti http:// · keskiviikkona 20. helmikuuta @ 15:29

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.