Katselimme vielä kerran joulutervehdykset, joita oli tullut pakettien mukana, kirjeissä tai korteissa. Parhaimmillaan joulutervehdys onkin silloin, kun se onnistuu jollakin sykähdyttävällä tavalla tavoittamaan lähettäjää ja vastaanottajaa yhdistävän säikeen ja ehkä vielä välittämään lähettäjänsä persoonallisen ajatuksen tai tunnelman.

Korttihullu katsoo ?silläkin? silmällä tervehdyspinoa. On upeita, uniikkeja taidekortteja, jotka tekee mieli säilyttää. On itse askarreltuja, joissa on hellyttäviä, puhuttelevia yksityiskohtia. On jouluisia runoja, joissa on sanomaa. On huolella valittuja ja ilolla vastaanotettuja kauniita tervehdyksiä. On tavanomaisia, kiiltäviä markettikorttejakin aina muutama.

Joka joulu posti tuo jonkun viime hetken kortin, joissa on valmiin toivotuksen alle sutaistu kiireessä lähettäjän nimi. Postimerkki saattaa puuttua, osoite olla väärin, jopa nimi. Saaja huokaa: tulipas perille. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta vain sullekin.

 

Joskus on tärkeää ilmaista välittävänsä. Jouluna sen ainakin voi tehdä, jos ei muulloin muista.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.