Meidän poikamme ovat tavallaan joulunlapsia molemmat. Kerronpa miten. 
 
Syyskuussa syntynyt Esikoinen oli ensimmäiseen jouluunsa tullessaan onnellisesti ehtinyt ohittaa kurjan koliikkikuukauden eikä korvatulehduskierre vielä ollut päässyt vauhtiin. Seurakunnassa, jonka virasta olin vauvalomalla, puuhattiin joulunäytelmää uuteen, moderniin kirkkoon. Joku työtovereista keksi pyytää meitä pyhän perheen rooleihin. Marialla oli näytelmässä soololaulukin. Sonnustauduimme asiaankuuluviin asuihin esitysiltana ja astelimme kirkkoväen editse urkujen viereen kuorokorokkeelle, johon oli joulunlapselle varattu puinen seimi oikeine olkineen. Taustalla lauloi kirkkokuoro valkoisissaan kuin enkelit konsanaan. Sooloni ajaksi laskin Esikoisen sylistäni seimeen, missä hän tyynesti lepäsi tuttua laulua kuunnellen. Laulun jälkeen Esikoinen osallistui näytelmään pienellä jokelluksella ja heilutteli tarmokkaasti käsiään seimessä. Silloin moni kirkkoväestä vasta hätkähti tajuamaan, ettei seimessä ollutkaan nukke vaan oikea joulunlapsi.

Pari vuotta myöhemmin tapahtui, että joulu jo lähestyi ja mietin huolestuneena isomassuisessa olomuodossani joulunviettoon liittyviä leipomisia ja muuta pöytään pantavaa. Kuopuslapsemme näet pitäytyi hyväksi havaitsemassaan asemapaikassa yli neuvolantädin laskeman ajan. Jouluviikon maanantaiaamuna Kuopus teki ratkaisunsa ja päätti tahtoa mukaan perheen joulunviettoon. Siitä hän lennätti äitinsä synnyttämään kesken leipomusten ja isänsä kesken työpäivän vastaanottamaan saapumistaan. Muutaman onnellisen vierihoitopäivän päätteeksi äiti tuli Kuopuksen kera kotiin aatonaattona. Esikoinen siinä ihmetteli uutta perheenjäsentä ja sovitteli tonttulakkia pikkuveljellekin. Äiti sai levätä joulunlasta hoidellen ja ?isot miehet? huolehtivat muusta jouluisesta puuhasta. Ihana, ainutkertainen joulu sekin!

Syntymäajastaan riippumatta, ikäänkin katsomatta kaikki lapset ovat taas pian perheidensä ja sukunsa joulunlapsia. Annetaan heille aikaa, hellyyttä ja ihania muistoja!
 
*PS. Onnitteluhalauksia tänään Kuopukselle !

  • Ihanat joulunlapset ja joulut. Kiitos kun jaoit kanssamme.

    Kommentin jätti ansku · tiistaina 19. joulukuuta @ 12:58

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.